Айк Мнацаканян стана третият български борец с квота за Олимпийските

...
Айк Мнацаканян стана третият български борец с квота за Олимпийските
Коментари Харесай

Мнацаканян взе трета олимпийска квота за българската борба

Айк Мнацаканян стана третият български герой с квота за Олимпийските игри в. Националът в категория до 77 кг типичен жанр завоюва три трагични победи на последния квалификационен шампионат в Истанбул. Той последва Семьон Новиков на 87 кг и Биляна Дудова на 62 кг дами, които към този момент имаха извоювани квоти.

Мнацаканян стартира с победа с 3:1 против испанеца Маркос Санчес-Силва. После той се изправи против унгареца Золтан Левай и българинът завоюва с 2:1 точки.

На четвъртфиналите нашият герой се бори против Паулиус Галкинас. Българският национал удържа офанзивата на литовеца от сутерен в първата част и я приключи с точка пасив, а във втората изравни за 1:1. Той обаче взе преимущество по аршин и го задържа до края за класиране на полуфиналите.

Там Мнацаканян остана непреклонен на сутерен и в срещата с Лю Рюи. Китаецът се отдръпна на отмора с точка преднина и българският национал получи правото да нападна втори, което изравни резултата при 1:1. Мнацаканян още веднъж поведе по аршин и още веднъж резервира преднината си с последна точка. Така той завоюва третата олимпийска квота за българската битка.

Абу-Муслим Амаев загуби на старта при 67-килограмовите след трагична битка с настоящия и петкратен първенец на Африка – Мохамед Елсайед.

В 97 кг Калоян Иванов отстъпи на азиатския първенец от 2019 и полуфиналист на районните квалификации Узур Джузупбеков (Киргизстан) с 1:3.

Недялко Петров също завърши с присъединяване си в шампионата в Истанбул, откакто при започване на деня отстъпи с 0:8 против Юстас Петравичюс.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР