Глобалното производство на вино се очаква да отбележи най-големия си

...
Глобалното производство на вино се очаква да отбележи най-големия си
Коментари Харесай

Световното производство на вино с 50-годишен спад

Глобалното произвеждане на вино се чака да означи най-големия си спад от 50 години насам. Това предвижда Международната лозаро-винарска организация, представена от Би Би Си. Тя изяснява наклонността с рисковия климат в Италия, Франция и Испания - първите три най-големи производители в света. 

Общият размер на производството се чака да спадне с 8% по отношение на предходната година, до към 247 млн. хектолитра. Това може да повиши цените и да разпръсне световен остатък, породен от внезапно намаляване на търсенето при началото на финансовата рецесия. 

Организацията предвижда, че италианското винопроизводство ще намалее тази есен с 23% до 39,3 млн. хектолитра. Нивата ще спаднат 19% до 36,7 млн. хектолитра във Франция, която се чака да има най-лошата си годишна продукция от 1945 година по прогноза на Европейската комисия. 

Междувременно в Испания производството ще бъде 15% по-ниско до 33,5 млн. хектолитра. 

1 хектолитър е 100 литра, което се равнява на към 133 общоприети бутилки вино от 750 мл. 

По отношение на бъдещето на винарските райони отвън Европа, организацията е по-оптимистична. В Австралия производството се чака да се повиши с 6% до 13,9 млн. хектолитра, а в Аржентина с 1/4 до 11,8 хектолитра. Няма данни за някои други водещи производители в света като Китай, която създаде предходната година 11,4 млн. хектолитра. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР