Глобалното богатство ще нарасне с 38% до 2027 г. В

...
Глобалното богатство ще нарасне с 38% до 2027 г. В
Коментари Харесай

Световното богатство ще се увеличи с 38% през следващите 5 години

Глобалното благосъстояние ще нарасне с 38% до 2027 година В понятието се включват персонално владеене на активи от недвижими парцели, акции и дялове. Причината за сериозния растеж ще се дължи значително от нововъзникващите пазари. Това демонстрира взаимен отчет, оповестен от Credit Suisse и UBS, представен от Daily Sabah.

Ежегодният отчет прави оценка благосъстоянието на 5,4 милиарда души на 200 пазара. Според прогнозите благосъстоянието съвкупното благосъстояние на всички богаташи в международен мащаб ще доближи 629 трилиона $ през идващите пет години.

Оптимистичните прогнози идват, макар че през 2022 година беше маркиран първият спад на чистото световно благосъстояние на семействата от международната финансова рецесия през 2008 година насам.

Най-голямото нарастване на благосъстоянието през предходната година е записано в Русия, Мексико, Индия и Бразилия. Докладът предвижда, че благосъстоянието в разрастващите се стопански системи, като тези от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - ще нарасне с 30% до 2027 година

В номинално изражение частното благосъстояние е спаднало с 2,4% предходната година, като загубата е съсредоточена в по-проспериращите райони като Северна Америка и Европа, демонстрира отчетът. По-силният щатски $ е значим фактор. Най-големият спад през 2022 година идва от финансовите активи, само че активи като недвижими парцели остават устойчиви.

Според отчета по-голямото нарастване на нововъзникващите пазари ще способства за понижаване на световното неравноправие в благосъстоянието през идващите години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР