Глобалният производител на високотехнологични компоненти за автомобилни и индустриални приложения

...
Глобалният производител на високотехнологични компоненти за автомобилни и индустриални приложения
Коментари Харесай

Нов завод за автомобилни компоненти ще отвори в Русе след инвестиция от 60 милиона лева

Глобалният производител на високотехнологични съставни елементи за автомобилни и индустриални приложения Gebauer & Griler Group влага 60 милиона лв. в ново произвеждане в Русе. Компанията със седалище във Виена ще разкрие близо 400 нови работни места, съобщи за Money.bg комерсиалният представител на България в Бавария Стефан Йонков.

У нас производителят на съставни елементи ще работи като снабдител за баварската аутомотив промишленост.
 Sulzer ще влага €1,5 милиона в център за авто програмен продукт в България
Германска компания, работеща с BMW, Audi и VW, влага €1,5 милиона в център за автософтуер в България

Ще бъдат разкрити 100 нови работни места за ИТ чиновници

Новата инвестиция в Русе беше оповестена по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов с Арно Хаселхорст, който е изпълнителен шеф на GG Group и д‐р Матиас Хорнеман - вицепрезидент на компанията.
 Снимка 626702
Източник:

На срещата участваха още Златомира Стефанова - заместник-кмет " Икономика и интернационално съдействие ", Община Русе, както и комерсиалният представител на България в Бавария Стефан Йонков.

" Автoмoбилнaтa индycтpия е една от най-бързо растящите в страната и е измежду предпочитаните за привличане на вложения. Над 90% от създадените в Европа коли употребяват сериозни съставни елементи, създадени в България , като от ден на ден компании преориентират фокуса си на произвеждане към съставни елементи за електрически коли ", разяснява министър Богдан Богданов.

Фабриката в Русе

Първоначално в крайдунавския град ще бъде построен цех с повърхност 13 000 m², чиято първа копка ще бъде направeна тази година. Завършването на фабриката и стартирането на предсерийното произвеждане е планувано за лятото на 2024 година, а серийното произвеждане - за лятото на 2025 година.

" В дълготраен проект планираме размер на вложенията от €29 милиона тук в Русе, в границите на идващите 5 години, както и последователно увеличение на броя на директно заетите до към 400 и към 100 непреки чиновници ", показа публично решението на компанията нейният основен изпълинтелен шеф Арно Хаселхорст.

Още през цялото време новият цех ще има явен фокус върху артикули за електромобилност за известни европейски производители на коли . Компанията възнамерява да създава у нас високотехнологични съставни елементи за електрическите автомобили на баварски тръст.
 Eberspaecher стартира градеж на фабрика за нагреватели за коли в Русе
Германски колос стартира градеж на фабрика за нагреватели за коли в Русе

Компанията ще разкрие над 500 нови работни места
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР