Глобалните температури през последните седем дни са били най-високите на

...
Глобалните температури през последните седем дни са били най-високите на
Коментари Харесай

„Глобалното затопляне е извън контрол“: Регистрирахме най-горещата седмица в историята

Глобалните температури през последните седем дни са били най-високите на планетата откогато се води статистика. Това демонстрират данни на Организация на обединените нации след първичен разбор, написа „ Гардиън “.

„ Глобалното стопляне е отвън надзор. Ако продължаваме да бавим основните ограничения, които са нужни, вървим към пагубен сюжет “, разяснява Антониу Гутериш.

Необходими са системи за ранно предизвестие

Средната световна температура на въздуха през последната седмица е била 17,18 градуса по Целзий. Това е с 0,04 градуса повече от всички други седмици в 44-годишната история на статистиката.

Учените са безапелационни, че световното стопляне навлиза в нова, неразучена територия. Загряването на планетата поради антропогенните процеси на човечеството, както и завръщането на „ Ел Ниньо “ ще докара до още по-катастрофални промени.

Вероятната причина за това е свръхрастежа на планктон в резултат на климатичните промени

Организация на обединените нации удостовери за завръщането на спорадичния метеорологичен модел, като последният „ Ел Ниньо “ беше през 2016 година – най-горещата година в историята.  Но със сегашните измервания е допустимо 2023 година да я задмине.

Причината за извънредно високите температури през последните седмици е меката зима в Антарктида. Части от континента и наоколо до океана са записали температури с 10-20 градуса по Целзий по-високи от междинните през 1979-2000 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР