Глобалната компания за спортни технологии и развлечения, известна със своите

...
Глобалната компания за спортни технологии и развлечения, известна със своите
Коментари Харесай

DraftKings се превръща във вертикално-интегрирана компания за залагания и онлайн игри

Глобалната компания за спортни технологии и развлечения, известна със своите платформи за ежедневни фентъзи спортове (DFS) и спортни залагания - DraftKings Inc., разгласи, че е постигнала съглашение за изцяло придобиване с Eagle Acquisition Corp. (Diamond Eagle), обществено търгувана компания за придобиване със особено предопределение, и SBTech, интернационална компания, водещ снабдител на авангардни бекенд технологии за спортни залагания и игри. Това оповестиха от американската компания за цифрови спортни развлечения и игри, основана да подхранва спортния дух на почитателите на спорта (DraftKings).

Обединението ще сътвори сдружение, което ще бъде единствената вертикално-интегрирана компания за спортни
залагания и онлайн игри, основана в Съединени американски щати. Очаква се договорката да бъде завършена през първата половина на идната година. Във връзка с приключването на договорката, Diamond Eagle има намерение да смени името на DraftKings Inc. и да пререгистрира сдружението в Невада и да остане в листата на NASDAQ, само че употребявайки различен тикер знак. "Комбинацията сред водещата и надеждна марка DraftKings, сериозният фокус върху прекарването на клиента и експертизата във връзка с науката за данните, обединени с високоиновативната и технологично-доказана платформа на SBTech основава една същинска вертикално-интегрирана мощ в промишлеността ", споделя Джейсън Робинс, съосновател и основен изпълнителен шеф на DraftKings.

New DraftKings ще продължи да бъдат ръководена от съоснователя и основен изпълнителен шеф Джейсън Робинс и ще запазят опитния мениджърски екип на DraftKings, в това число и съоснователите Пол Либерман и Мат Калиш. В новата организация ще бъде интегрирано и управлението на екипа на SBTech, което ще способства с богат опит от интернационалните пазари, търговията и ръководството на риска.

Институционалните вложители (включително фондовете, ръководени от Capital Research and Management Company, Wellington Management Company и Franklin Templeton) са поели ангажимент за частна инвестиция в размер на 304 млн. $, предоставени общоприети акции клас "А " на новата компания, която ще завърши по едно и също време със основаването на комбинирания бизнес. При изискване на назад изкупуване от акционерите на DEAC, в доверителната сметка на Diamond Eagle сега има 400 млн. $.

Очаква се след привършване на инвестицията компанията да има обща пазарна капитализация почти 3.3 милиарда $, както и да има баланс над 500 млн. $ неограничени парични средства.

"Имаме удоволствието да обединим DraftKings и SBTech в една обществено търгувана компания ", съобщи Хари Е. Слоун, създател и вложител в Diamond Eagle. DraftKings към този момент са водеща онлайн платформа за фентъзи спортове и
залагания. С цялостната интеграция на технологиите на SBTech и новаторската продуктова експертиза, съчетана с вярна капитализация, DraftKings ще бъде в отлична позиция да продължи амбициозния си проект за разгръщане в Съединени американски щати. "Познавам Джейсън Робинс от четири години и го смятам за същински бизнесмен. Вярвам, че нашите вложители споделят моят огромен почит за неговата визия и лидерският му жанр ", разяснява още Хари Е. Слоун.

"Комбинацията от DraftKings и SBTech сплотява две софтуерни компании, за които клиентът е преди всичко ", споделя Гавин Исаакс, ръководител на SBTech. SBTech ще поддържа главната си активност и ще продължи да бъде с фокус B2B. "Развълнувани сме за това, че ще се присъединим към компания с сходно на нашето ДНК - ориентирано към нововъведения, и че ще създадем неповторим диференциран състезател в международните спортни
залагания и онлайн игрите ", добавя Гавин Исаакс

Съответните бордове на шефовете или мениджърите (където е приложимо) на DraftgKings, SBTech и Diamond Eagle единомислещо утвърдиха препоръчаната бизнес композиция. Завършването й да се чака да се случи през първата половина на 2020 година. Сделката ще бъде осъществена в сходство с изискванията на Споразумението за бизнес композиция, подписано сред DraftKings, SBTech и Diamond Eagle, и другите страни по него, което включва нормалните условия за привършване, в това число декларацията за регистрация да бъде оповестена за годна от Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (Securities and Exchange Commission, SEC), утвърждение от акционерите и членовете (където е приложимо), утвърждение от DraftKings и SBTech (всяко, от които, към този момент е предоставено) и от акционерите на Diamond Eagle, както и някои регулаторни утвърждения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР