Глобалната кампания Часът на Земята поставя фокус върху опазената природа

...
Глобалната кампания Часът на Земята поставя фокус върху опазената природа
Коментари Харесай

Часът на Земята 2020 поставя на фокус българските гори

Глобалната акция " Часът на Земята " слага фокус върху опазената природа - нашият главен съдружник против климатичната рецесия.

" Часът на Земята " в България ще обърне внимание на грижата за горите, които имат основна роля в преодоляване на измененията в климата, като гълтам въглеродния двуокис от атмосферата и го съхраняват в дърветата, растителността и почвата, оповестиха от българския клон на интернационалната фондация " Дива природа " (WWF).

България работи по Програма за възобновяване и запазване на горите, която си слага две основни цели до 2022 година Едната е опазването на над един милион декара вековни гори, а другата е развъждането на половин милион млади дръвчета по крайбрежията на българските реки.

" Часът на Земята 2020 започва като дарителска самодейност в помощ на грижата за горите и цели да притегли поддръжката на необятната общност и бизнеса. Мащабната и скоростна смяна, от която планетата ни се нуждае, е допустима, единствено в случай че всички ние работим дружно за бъдеще, в което да живеем в естетика с природата ", разяснява Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България.

Глас за българските гори ще даде българският представител на Евровизия Виктория Георгиева. Тя застава зад идеята в ролята на водещ дипломат на WWF.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР