Глоба от 50 лева трябва плати жителят на пловдивския квартал

...
Глоба от 50 лева трябва плати жителят на пловдивския квартал
Коментари Харесай

Прецедент! Ром отнесе глоба за хвърлен боклук

Глоба от 50 лв. би трябвало заплати жителят на пловдивския квартал „ Столипиново “ Ният Мурад, който през вчерашния ден демонстративно изхвърли боклука си пред детска градина „ Лилия “ пред очите на шестима швейцарски посланици, оповестява Радио Пловдив.
Тази заран в Оперативна програма „ Чистота “ му бе формиран и връчен фиш на съображение от Наредбата за ръководство на отпадъците на територията на община Пловдив, която гласи, че е неразрешено изхвърлянето на отпадъците отвън предопределените за задачата съдове.
Нарушителят Ният Мурад призна, че живее в противозаконна къща и в никакъв случай не е плащал налози и такса-смет. „ Съдовете за боклуци се разполагат пред законно издигнати здания, като съгласно това местоположението и броят им се дефинират от отдел „ Екология “ на районното кметство.
В пространството на противозаконни обекти няма инфраструктура, подобаваща за обслужването на контейнерите за битови боклуци “, разяснява шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Иван Стоянов. Той акцентира, че „ Столипиново “ е единственият пловдивски квартал, в който едрогабаритна почистваща техника работи даже в събота и неделя и се прави всекидневна стерилизация на съдовете за боклук.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР