Гледачите на мечките се стараят търсенето на храната на мечките

...
Гледачите на мечките се стараят търсенето на храната на мечките
Коментари Харесай

Разхлаждат мечките в Белица с плодов сладолед

Гледачите на мечките се стараят " търсенето на храната " на мечките да бъде разхладително, само че и стимулиращо занятие

Сладоледи разхлаждат жителите на Парка за мечки в Белица в горещите дни. Изкушенията се подготвят от плодове и мед, лакомството се замразява, след което се „ сервира " на жителите.

" Начинът, по който се дават изкушенията, е друг при животните, разяснява шефът на парка Димитър Иванов. По думите му задачата на замразените плодове в действителност е да подтикват мечките да вършат нещо целеустремено, в тази ситуация - да търсят храната си.



" Паркът, който се населява от общо 19 мечки, е огромен, само че животните имат потребност от многообразие в всекидневието си, също както хората ", уточни Иванов. В взаимозависимост от сезона, за жителите на парка се обезпечават разнообразни всекидневни занимания, които да подтикват физическа и мисловна активност.

" Ледените десерти за мечките са един от методите за меча интензивност. През горещите дни това се прави в ранните часове на деня или в по-късните, когато е по-хладно, тъй като по обяд, когато слънцето е най-силно, мечките избират да почиват ", разясни ръководителят на гледачите в парка Калина Вълчинкова.

Плодовите сладоледи се закачат на разнообразни места в огражденията на мечките като височината, от която мечката би трябвало да „ хване " сладоледа си, зависи от опциите на самото животно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Аромат на парфюм също е част от обогатяването на всекидневието им. " Понякога, с цел да подтикваме да демонстрират естественото държание на маркиране, с цел да се търкат в дърветата, ние пръскаме някое с добре ухаещ парфюм ", уточни Вълчинкова. В резултат жителите на парка стартират да търкат главата си, с цел да оставят своя " мирис ", с което доста се забавляват, описа още тя.

Отделно гледачите слагат храна за жителите на парка под камъни, високо по дърветата или скрити в дънери. Така мечките се подтикват да вършат това, което биха правили в дивата природа, показаха от парка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР