Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни заяви, че

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни заяви, че
Коментари Харесай

Ген. Валери Залужни: Русия нанася ракетни удари с прецизно управление в дълбините на Украйна

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни съобщи, че руснаците поддържат висока активност на ракетни офанзиви и изстрелват приблизително 10-14 балистични и крилати ракети дневно.

Залужни написа в Telegram, че през днешния ден, по покана на ръководителя на Военния комитет на НАТО, адмирал на Кралския флот Роб Бауер, той взел участие в съвещание на Военния комитет на НАТО.

Главнокомандващият акцентира, че украинците заплащат доста висока цена за свободата и европейския избор, а Европа претърпява най-голямата рецесия на сигурността след Втората международна война.

„ От 2014 година войната се трансформира за нас, украинците, в същинска война. Не АТО, не ООС, а война. И всеки ден от тази война, всеки погубен боец, всяка осакатена орис беше просвета за нас. Ние схванаха, че рано или късно ще стартира пълномащабна експанзия и се подготвяхме за това “, сподели той.

Според Залужни е било ясно, че първият месец ще бъде преломен миг.

Украйна съумя да овладее стратегическата самодейност на съперника, да нанесе сериозни загуби и да го принуди да изостави главната си цел - завладяването на град Киев.

" Днес освен се пазиме. Извършихме редица сполучливи контранастъпателни дейности. Успяхме да деблокираме Харков и Николаев, водят се боеве в херсонска посока ", добави той.

Според главнокомандващия след Втората международна война методите на нацистите не са се трансформирали - това е тоталното заличаване на цивилни обекти, убийството на цивилни, това е филантропична злополука, невъзможността да се доставят филантропични артикули.
Той акцентира, че съперникът чудесно схваща какво прави, това се удостоверява и от прихващаните диалози на съветското военно командване.

„ Агресорът продължава да нанася ракетни удари с точно ръководство в дълбините на нашата територия. Унищожихме флагманския крайцер „ Москва “, победихме три по-мощни кораба, които образуват гръбнака на Черноморския флот на Руската федерация. Но руснаците поддържат висока активност на ракетни офанзиви, приблизително 10-14 балистични и крилати ракети дневно. Това е опасност освен за Украйна, само че и за страните членки на НАТО. В края на краищата всяка такава ракета носи 400-600 кг тротил. Следователно, значимо е да се ускори противоракетната защита “, счита главнокомандващият.

Залужни означи, че въоръжената битка през 21-ви век е комплицирана, приказваме за композиция от интервенции, което от своя страна изисква потреблението на съвременни високопрецизни оръжия с огромен обхват, ефикасна система за противовъздушна и противоракетна защита.

Както УНИАН заяви по-рано, Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи оповестиха началото на третата решаваща фаза на войната. Според Алексей Резников през идващите седмици въоръжените сили на Украйна би трябвало да разчитат на личните си сили, до момента в който доставеното от Запада тежко въоръжение изравни силите на фронта.

Една междуконтинентална балистична ракета " Сармат " има задоволителна огнева мощност, с цел да унищожи половината от континенталните крайбрежия на тази недружелюбна страна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР