Главният юрист на Ripple призова Гари Генслер да се оттегли

...
Главният юрист на Ripple призова Гари Генслер да се оттегли
Коментари Харесай

Адвокат на Ripple настоява главата на SEC да се оттегли от крипто дела

Главният правист на Ripple прикани Гари Генслер да се отдръпна от гласуването по бъдещи каузи за правоприлагане в региона на криптовалутите.

Главният юридически шеф на Ripple Стюарт Алдероти прикани ръководителя на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) на Съединени американски щати, Гари Генслер, да се отдръпна от гласоподаване по бъдещи каузи за наложително осъществяване във връзка с криптовалути.

Това се случва, откакто Генслер неотдавна съобщи , че всички криптовалути, като се изключи Биткойн, са скъпи бумаги, като промоутърите се пробват да заобиколят американските регулаторни органи, а вложителите чакат облаги.

Алдероти цитира делото Antoniu v. SEC от 1989 година в аргументацията си.

Апелативният съд на Съединени американски щати за Осми окръг откри, че.

Справедливият правосъден развой пред обективен съд е главно условие. Справедливостта изисква неявяване на действителна преднамереност при разглеждането на делата като се изисква освен заслужено произвеждане, само че и.

През декември 2020 година Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) стартира правосъдно дело против Ripple като твърди, че компанията за разплащания от Сан Франциско е продавала XRP като нерегистрирана скъпа книга в продължение на години.

Делото остава във федералния съд и може да окаже доста въздействие върху бъдещето на криптосектора в Съединени американски щати.

Призивът на Алдероти за отдръпване на Генслер се основава на изказванието му, че главата на SEC към този момент е предрешил изхода на всяко бъдещо дело за наложително осъществяване, което повдига въпроса дали криптовалута, друга от Биткойн, е нерегистрирана скъпа книга.




Предвид неотдавнашните изказвания на Генслер, Алдероти счита, че той би трябвало да се отдръпна от всяко такова дело, с цел да избегне действителна или даже привидна пристрастност.

Позицията на Генслер във връзка с регулирането на криптовалутите се следи от близко, откогато той пое поста на ръководител на SEC по-рано тази година. Неговият опит като някогашен ръководител на Комисията за търговия със стокови фючърси и професор по блокчейн технология в Масачузетския софтуерен институт накара мнозина в крипто промишлеността да се надяват на по-благоприятна регулаторна среда. Неотдавнашните му мнения, обаче, демонстрират, че той може да заеме по-твърда позиция по въпроса, в сравнение с някои чакаха.

Изходът от делото на Ripple се следи от цялата крипто промишленост. Ако обвиняванията на SEC бъдат доказани, това може да докара до репресии против други криптовалути, които не са регистрирани като скъпи бумаги. От друга страна, в случай че Ripple успее да се отбрани, това би могло да проправи пътя към по-свободна регулаторна среда за целия бранш. Във всеки случай апелът на Алдероти за отдръпване на Генслер акцентира смисъла на справедливия и неутрален регулаторен развой в бранша на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР