Главният треньор в школата на волейболния Левски София Андреа Буратини

...
Главният треньор в школата на волейболния Левски София Андреа Буратини
Коментари Харесай

Андреа Буратини: Искам един ден целият отбор на Левски да е от школата

Главният треньор в школата на волейболния Левски София Андреа Буратини разяснява пред формалния уебсайт на клуба отминалия сезон при подрастващите.

Четирите тима при момчетата опазиха купите си от миналата акция. При девойките до златото стигнаха прекадетките, отборът до 13 година приключи втори в държавното състезание, а 5-ата позиция заеха кадетките и девойките старша възраст.

„ Много значимо за всички нас, за целия клуб бе, че повторихме триумфите при момчетата от предходния сезон. Това, естествено, ни задължава да продължим да гоним същото равнище, което сигурно не е елементарно. Говорим за трофеи при едни и същи възрасти, само че всеки сезон тимовете в тях на процедура са разнообразни в огромна част. Отдолу идват нови състезатели, както има придвижване и в противоположната посока ", показа треньорът.

" Именно тук е огромната компликация при защитаването на постигнатото – би трябвало напасване, сработване. Освен това не би трябвало да се работи единствено спортно-технически с момчетата, а и за построяването у тях на нрав на спечелили. Смятам, че сезонът мина добре за нас. Но също по този начин мисля, че с всяка година ще ни бъде по-трудно. Конкуренцията се стреми да ни догони. "

" Ситуацията в този момент е такава, че за всички останали тимове дуелите против Левски са като край. Борят се да завоюват един гейм, един мач, тъй като за тях е доста значимо да вземат нещо от нас. Моята задача е да сътворявам състезатели. Един състезател е подготвен за по-високо възрастово равнище, когато има нужния мощен нрав. Затова считам тази обстановка за съвършена и тя дава резултати. В този ред на мисли считам, че през идния сезон мъжкият тим на Левски ще сложи връх с момчета от школата в него, само че тук има и различен акцент ", сподели още Андреа Буратини.

" Разпределител ще бъде или Стоил Палев, или Симеон Николов. За поста диагонал важи същото в лицето на Венислав Антов и Кристиян Титрийски. Всички знаят, че връзката сред разпределителя и диагонал е една от най-важните във волейболната игра. Та тази година ще имаме най-младите двойки състезатели на тези постове в шампионата. Това е извънредно значимо за един клуб като Левски. Ще имаме наши юноши и на други постове. Моята концепция е малко по малко един ден целият тим да е от състезатели от нашата школа. Тук желая да направя едно отклоняване. В Левски би трябвало се стремим да сътворяваме състезатели, които да пробият на доста високо равнище. Вярвам, че може да реализира същото, което вършим с момчетата. Това е и концепцията. Момичетата да догонят равнището на момчетата. Имаме нужното – положителни състезателки, треньори, конструкция. Трябва да организираме добре работата си ", сподели още Андреа Буратини.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР