Главният секретар на Съюза на българските журналисти /СБЖ/ Иван Върбанов

...
Главният секретар на Съюза на българските журналисти /СБЖ/ Иван Върбанов
Коментари Харесай

Скандал с оставка в СБЖ заради ръководството

Главният секретар на Съюза на българските публицисти /СБЖ/ Иван Върбанов подаде оставка поради скандал с мандата на управителния съвет на съюза. Оказва се, че от 7 месеца управлението е с изминал мандат, само че то отхвърля да организира нови избори измежду членовете си. Това излиза наяве от известие, изпратено до медиите от самият Иван Върбанов. 
Сегашното управление на Съюз на българските журналисти бе определено на Общо заседание, извършено на 14 – 15 март 2015 година Мандатът е регламентиран от устава на Съюза – четири години, изяснява Върбанов.
Това значи, че от 15 март 2019г. управителният орган няма право да подписва, преподписва или анексира контракти с трети лица и страни.
Върбанов е изискал привикване на Общо отчетно-изборно заседание на Съюз на българските журналисти с входирано в деловодството мнение на 9 октомври. Ден по-късно обаче членовете на УС на Сдружението отхвърлили точката и отсрочили изборите за неопределен срок - по тази причина основният секретар се отдръпва от всички постове, заемани от него в Съюза, в символ на противоречие.
Върбанов е подал заявление с оставката си, приключва по лично предпочитание и присъединяване си в Управителния съвет на организацията
 
В претекстовете си Иван Върбанов показва: последното решение на съда, което е влезнало в действие и не предстои на обжалване; вписването в регистъра към АП на МП; указаното събитие във всички актове за приключване на мандата на УС на 15-ти март 2019 г.; наредбите на Устава на Съюз на българските журналисти, единствената първостепенна задача, вменена от Устава на Съюз на българските журналисти е Управителния съвет да гласоподава привикване на ОТЧЕТНО - ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР