Главният редактор на Инсайдър Роман Доброхотов смята, че засега няма

...
Главният редактор на Инсайдър Роман Доброхотов смята, че засега няма
Коментари Харесай

Роман Доброхотов: В българските служби са се инфилтрирали руски агенти

Главният редактор на „ Инсайдър ” Роман Доброхотов счита, че към този момент няма директна връзка сред отравянията на Скрипал и Емилиян Гебрев. Стилът обаче бил подобен.
„ Това потвърждава, че Сергеев е почитан чиновник на съветското разузнаване, който е бил отпред на разнообразни интервенции в разнообразни страни. Целите им са били разнообразни, само че методите им са едни и същи. В случая „ Гебрев” употребяваната отрова не е „ Новичок”, само че е доста сходна”, разяснява основният редактор на „ Инсайдър” Роман Доброхотов.

Според журналиста отравянето на Гебрев е обвързвано с бизнеса му и покупко-продажби за оръжия в Украйна и Сирия.

„ България постоянно е била употребена като самобитен хъб от съветски разузнавачи, работещи в Източна Европа и изключително на територията на Балканите. Нашето следствие сподели, че страната ви е освен хъб, само че и цел. Смятам, че в българските секрети служби са се инфилтрирали представители на съветското разузнаване. Видяхме доста огромен контрастност сред метода, по който Англия реагира след отравянето на Скрипал и по какъв начин реагира България”, сподели още Доброхотов пред bTV.

Денис Сергеев – това е същинското име на сътрудника от съветското разузнаване, свързван с отравянето на Сергей Скрипал и на българския оръжеен бизнесмен Емилиян Гебрев и сина му.

Информацията разкри уеб сайтът за проверяваща публицистика „ Белингкет”.

До нощес съветският жител беше прочут като Сергей Федотов.

Британските служби показват трима съветски сътрудници като забъркани в отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия – двама като физическите причинители на закононарушението, а третият – мъжът с псевдоним Сергей Федотов – като взел участие в организирането на заговора.

Разследването на „ Белингкет” показва, че Сергеев е почитан офицер на съветското военно разузнаване с чин полковник.

С подправената си идентичност Сергеев посещава България три пъти. Второто му идване у нас съответствува с отравянето на Емилиян Гебрев.

Каца в Бургас с полет от Москва. Четири дни по-късно напуща страната ни, часове откакто Гебрев е признат в болница. В този ден, по информацията на проверяващите публицисти от „ Белингкет”, Сергеев се насочва към Турция, откъдето незабавно хваща полет за съветската столица. Въпреки че има противоположен билет от София до Москва на 30 април, Сергеев не го употребява.

В следствието са посочени номерът на паспорта и редица персонални данни на Сергеев. Впечатление прави, че подправеният му документ е публикуван от същото бюро в Москва, което издава паспортите на другите двама сътрудници посочени като причинители на отравянето на Скрипал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР