Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу

...
Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу
Коментари Харесай

Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Местан

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специфичен контрол следствието против Лютви Местан и разпореди на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.

На 14 април стартира следствие по досъдебно произвеждане за определяне на аргументите за злополука на път І-5, км. 361 от Кърджали към ГКПП-Маказа, при което е породена гибел на 6-месечно дете.

На 15 април, Местан е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.343, ал.1, б. " в " във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс. Събраните досега доказателства са дали съображение да се одобри, че обвиненият е направил нарушавания на чл.35 и чл.47 от Закона за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност е предизвикал гибелта на малолетната Е.А.

До основния прокурор са постъпили молби от потърпевшите родители на умрялото дете за реализиране на непрекъснат контрол върху следствието .

Цацаров преценя, че досъдебното произвеждане се отличава с фактическа и правна трудност и е със засилен публичен интерес, защото обвиненият Местан е обществена персона, водач на политическа партия . Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на потърпевшото дете.

По делото следва да бъдат осъществени голям брой процесуално следствени дейности и да бъде притеглен по-голям експертен и изчерпателен запас . Това постанова оказването на организационна помощ и цялостна поддръжка на наблюдаващите прокурори от Оперативна програма - Кърджали.
 До четвъртък Местан би трябвало да си заплати гаранцията, реши съдът
До четвъртък Местан би трябвало да си заплати гаранцията, реши съдът

Има задоволително доказателства за съпричастността му към злополуката

Припомняме, Местан е упрекнат за породена гибел по несъобразителност на 6-месечно бебе при злополука на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали. Той беше арестуван за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лв. . По-късно обаче тя беше анулирана от съда , защото нямало доказателства за приходите на политика.

В края на предходната седмица прокуратурата за повторно наложи на Местан същата гаранция , откакто събра нужните доказателства за положението му. Към момента обаче той още веднъж апелира мярката пред съда.Лидерът на ДОСТ има и възбрана да напуща страната.
 Лютви Местан апелира гаранцията си и възбраната да напуща страната
Лютви Местан апелира гаранцията си и възбраната да напуща страната

Жалбите са импортирани в съда за разглеждане дружно с материалите по делото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР