Военно-окръжна прокуратура води разследване след тежката катастрофа с участието на

...
Военно-окръжна прокуратура води разследване след тежката катастрофа с участието на
Коментари Харесай

Военната прокуратура води разследването на катастрофата с НСО край Аксаково

Военно-окръжна прокуратура води следствие след тежката злополука с присъединяване на кола на НСО , при която почина един човек, а други двама са тежко ранени.

Инцидентът стана през вчерашния ден следобяд на входа на Аксаково, в сектор, където ограничаването на скоростта е 60 километра в час. Тепърва ще се открива скоростта на колите, следва да се извърши експертиза.

Заместник-окръжния боен прокурор на Сливен подполковник Георги Василев съобщи, че не престават следствените дейности. Военен прокурор ще разпита очевидци.

В студиото на Нова Телевизия Милен Иванов , някогашен зам.-ректор на академията на Министерство на вътрешните работи, разяснява, че съгласно вредите по автомобила на НСО може да се съди, че той не се е движил бързо . И да е имало превишение на скоростта, то то е било с малко.

На въпрос при кои условия кола на НСО може да наруши разпоредбите законно, Иванов изясни, че единствената догадка служебният автомобил да не преценява със Закона за придвижване на пътищата, е, когато се намира в специфичен режим на придвижване - пуснал е съответните светлини, и когато има директна опасност - това може да направи всичко, с цел да предотврати посягане по отношение на охраняваното лице. Тогава всички водачи са длъжни да му обезпечат преимущество, без значение от маркировка и светофарна уредба.

Иванов разяснява и може ли Кирил Петков да употребява кола на НСО като някогашен министър председател, само че по време на предизборна акция. Милен Иванов уточни, че защита се поставя на някогашни министър председатели за интервал до 4 години. Ако има опасност за живота му, също може да употребява подобен автомобил.

Георги Василев , заместник-военноокръжния прокурор подполковник, заяви, че към този момент са разпитани четиримата участници в злополуката , които са се возили в колата на НСО - Кирил Петков и чиновниците, съобщи БНР. По-късно денем ще бъдат разпитани и очевидци на злополуката.

Ще бъде и направена аутопсия на починалия водач и ще бъде взета кръвна проба за алкохол.

От реанимацията във варненската болница " Света Анна " са удостоверили за БНР, ч е положението на потърпевшата жена към момента е тежко. Лекарите не престават да се борят за живота й, макар че положението й е устойчиво.

На потърпевшата й е направена интервенция, като ѝ е изваден далакът, защото е кървял. Опериран е също левия ѝ крайник, тъй като е получила тежка фрактура на него. Тя е медикаментозно приспана, с цел да може да понесе интервенциите.

Припомняме, че през вчерашния ден към 17:30 часа автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, е аварирал на входа на Аксаково. По първична информация индицентът е станал, откакто различен автомобил изкача ненадейно на пътното платно и лишава преимущество. Шофьорът на втората кола, мъж на потърпевшата тежко жена, почива на място.  
 Катастрофа с кола на НСО, возеща Кирил Петков, стана край Аксаково Обновена
Катастрофа с кола на НСО, возеща Кирил Петков, стана край Аксаково

Шофьорът на другия автомобил умря в болница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР