Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВКК

...
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВКК
Коментари Харесай

Цацаров поиска временно отстраняване от длъжност на прокурор! Вижте кой!

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската гилдия на ВКК искане за краткотрайно премахване от служба на Христо Белстойнев, прокурор в Районна прокуратура – Самоков, поради повдигнатото му обвиняване за закононарушение по чл.131, ал.1, т.12, вр. чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс.

Искането се основава на доказателства, събрани в границите на следствие на Софийска градска прокуратура, по което на 17.06.2019 година Христо Белстойнев, е притеглен като обвинен за осъществено съзнателно закононарушение от общ темперамент –по чл.131, ал.1, т.12, вр. чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс - за това, че на 12.06.2019 година за времето от 14,30 до 15,00 часа в гр. Самоков, на ул. „ Бачо Киро “ по хулигански подбуди предизвикал лека телесна щета на Д. Г. Г.

Искането на основния прокурор е обосновано от нуждата от осъществяване на процесуално следствени дейности в гр. Самоков и служебното състояние на обвинения Белстойнев – прокурор в Районна прокуратура – Самоков, което би могло да попречи на следствието.

Главният прокурор упорства Христо Белстойнев да бъде отхвърлен от длъжността прокурор в Районна прокуратура – Самоков за период до привършване на воденото против него наказателно произвеждане.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР