Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с федералния прокурор на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с федералния прокурор на
Коментари Харесай

Цацаров се срещна с високопоставен прокурор от САЩ

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с федералния прокурор на Южна Калифорния Робърт Киафа в Съдебната палата.

Киафа е на посещаване в България по покана на посолството на Съединени американски щати и на фондация „ Риск Монитор ". Предвижда се той да изнесе лекции пред съдиите и прокурорите от Специализирания съд и Специализираната прокуратура за антикорупционни следствия и за следствие на закононарушения в публичните поръчки.

В хода на диалозите Цацаров и Киафа разискаха проблемите с противозаконната миграция, с проведената престъпност и корупцията.

Между 3000 и 5000 е годишният брой на делата в Южна Калифорния, свързани с противозаконна миграция, заяви Киафа. Той уточни обаче, че не всички случаи се трансформират в наказателни производства. Цацаров съобщи, че съгласно българското законодателство всяко нелегално прекосяване на границата е закононарушение и се проверява от прокуратурата.

В случаите на наказателни каузи против политически фигури, прокуратурата постоянно е упреквана, че се трансформира в средство за политическо наказване, сподели господин Киафа. Обвиненията на прокуратурата се потвърждават в съда, без значение дали има тълкувания на дейностите на обвиняването от трети страни, уточни още той.

Цацаров и Киафа се сплотиха към мнението, че работата на правоохранителните органи може да е сполучлива, единствено в случай че проверяващи и прокурори работят дружно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР