Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди във вторник извършване на проверка

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди във вторник извършване на проверка
Коментари Харесай

Цацаров нареди проверки на проблемите в БДЖ

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди във вторник осъществяване на инспекция на " БДЖ – Товарни транспорти " поради излъчен по Нова телевизия репортаж. Според заповедта на Цацаров инспекцията би трябвало да се извърши от Софийската градска прокуратура.

Ще бъдат проверявани изказванията за фалшив ремонт на локомотивите, подписване на неизгодни контракти с външни реализатори на ремонта, както и изплатени трудови хонорари без съображение на лица, назначени официално в системата на БДЖ.

В хода на инспекцията ще бъдат изискани материалите от Нова телевизия, в това число и неизлъчените записи. Ще бъдат снети пояснения и от длъжностни лица от БДЖ.

Преди два дни Българска социалистическа партия изиска от транспортният министър Ивайло Московски да освободи цялото управлението на БДЖ поради изказванията за злоупотреби в държавното сдружение.

В телевизионно следствие бяха показани некачествени поправки на локомотивите, ексклузивен труд на машинистите неведнъж над допустимите правила и назначени за чиновници на БДЖ футболисти, които не вървят на работа.

Транспортният министър Ивайло Московски към този момент разгласи, че закрива футболния тим на БДЖ. Той отхвърли да има корупция в сдружението и подсети, че от 850 млн. лева задълженията на БДЖ към този момент са понижени на 330 млн. лева

Изпълнителният шеф на " БДЖ Товарни транспорти " Любомир Илиев призна, че фактически имат проблем с фрагментите и за последните години стотици машинисти са отишли да работят за метрото или в 14-те частни превозвачи. Причината е в ниското възнаграждение. Той сподели, че изключителният труд в БДЖ е изцяло непринуден и никой не е принуждаван да работи изключително, в случай че не желае.

В следствието по малкия екран бяха показани локомотиви, които скоро откакто са излезли от депото за ремонт, още веднъж се скапват. От 2016 година е подписан контракт за поправки с външна компания.

Ремонтите се вършат в хранилище на БДЖ, с личен състав на БДЖ, с техника, съоръжение и пари на БДЖ, а най-после да се заплати на частната компания, сподели Християн Кръстев, който е някогашен изпълнителен шеф на БДЖ.

Московски отговори, че с помощта на Българска социалистическа партия е бил затворен последният цех за ремонт на локомотиви в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР