Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на финансите Владислав Горанов

...
Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на финансите Владислав Горанов
Коментари Харесай

Цацаров и Горанов обсъдиха проекта на бюджет за съдебната власт

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на финансите Владислав Горанов са разискали по време на среща плана на Закон за държавния бюджет за 2019 година в частта му по отношение на бюджета на правосъдната власт, осведомиха от прокуратурата.

От страна на министъра на финансите е била изразена подготвеност за отчасти доближаване на позициите във връзка с плануваните средства за обезпечаване на разноските на органите на правосъдната власт. Той декларирал, че ще показа на идното съвещание на държавното управление обновени параметри на бюджета за 2019 година, разнообразни от препоръчаните от Министерски съвет в плана и по-близки до тези, препоръчани от Висш съдебен съвет.

Обсъдени са били и препоръчаните с оповестения от Министерство на финансите план на Закон за държавния бюджет на Република България за 2019 година промени в Закона за правосъдната власт /ЗСВ/, касаещи член 352 от този закон /средства за облекло на правосъдните служители/. Министърът на финансите е възприел изложените причини такива промени в Закон за съдебната власт да не бъдат осъществявани. Това значи, че парите за облекла на правосъдните чиновници ще останат в размер " до две средномесечни заплати ", а не " до 450 лева ", както предвиждаха измененията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР