Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на информация за

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на информация за
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява данни за нарушения при субсидиите на партиите за 2018 г.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил инспекция на информация за нарушавания на Закона за политическите партии при установяване на партийната дотация за 2018 година, оповестиха от държавното обвиняване.

Според медии, тази дотация е следвало да бъде в размер на 32 128 844 лева, само че вместо това е била предоставена /предвидена в бюджета и действително изплатена/ дотация от 38 684 384 лева т. е. с 6 519 540 лева повече.

Твърди се още, че вследствие на тези нарушавания, " цената " на фактически получен глас, като размер на партийната дотация, вместо избраните в бюджета 11 лева, незаконосъобразно е увеличена на 13,23 лева

Проверката е разпоредена на Върховната административна прокуратура. Тя би трябвало да откри, дали държавната дотация за политическите партии през 2018 година е била избрана и изплатена при прецизно съблюдаване на наредбите на Закона за политическите партии и дали е налице погрешно установяване и погашение на суми в размер, по-висок от този по закон.

Информация ще бъде изисквана от Министерство на финансите, Централната изборна комисия и Сметната палата, от която ще бъде потърсено и подпомагане, допълват от прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР