Главният прокурор на Швейцария Михаел Лаубер ще напусне поста си

...
Главният прокурор на Швейцария Михаел Лаубер ще напусне поста си
Коментари Харесай

Главният прокурор на Швейцария напуска заради срещи с Инфантино

Главният прокурор на Швейцария Михаел Лаубер ще напусне поста си в края на август, заяви кабинетът му през днешния ден. През предходната седмица той предложи да подаде оставка поради свои срещи с президента на ФИФА Джани Инфантино при следствие за корупция във футбола.

Лаубер публично трябваше да напусне от 31 януари 2021 година, само че в този момент той ще се отдръпна след 31 август.

Михаел Лаубер подаде оставка, откакто швейцарски съд удостовери решение против него поради секрети, недокументирани срещи с президента на ФИФА Джани Инфантино. Федералният административен съд удостовери в петък, че Лаубер е приет за отговорен в нарушение на пълномощията си.

Делото против него е обвързвано със среща, която той е имал с Инфантино през юни 2017-а в хотел в Берн. И двамата по-късно споделиха, че не могат да си спомнят защо са говорили.

Преди това Лаубер призна за две свои срещи с Инфантино през 2016 година, за които се разбра при оповестяване на поверителни документи през ноември 2018-а.

Лаубер съобщи на конференция, че първите две срещи с Инфантино са били оправдани диалози с новия началник на ФИФА за следствия, засягащи интернационалната футболна федерация. Третата среща, през 2017-а, обаче остана в загадка още няколко месеца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР