Главният прокурор на Република България Иван Гешев посети Перник, за

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев посети Перник, за
Коментари Харесай

След случаите на жестока агресия в Перник: Гешев проверява прокуратурата

Главният прокурор на Република България Иван Гешев посети Перник , с цел да се срещне с кмета на Общината Станислав Владимиров.

Двамата разискаха случаите на жестоката експанзия в града, която ескалира в последните седмици. Той изясни, че е поел случая персонално и, че прокуратурата прави всичко допустимо, с цел да отбрани интереса на жителите. Главният прокурор разгласи и, че ще направи инспекция в пернишкото прокуратура, оповестиха от Общината.

„ За мен е значимо институциите да работят и такива действия да бъдат пресичани в точния момент. Толерирането на нападателно държание по улиците, без значение кой е причинителят може да докара до обстановка, която мъчно да бъде следена.



Без помощ от извън нямаше да се оправим, също така положително усещане прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая. Благодаря на перничани, че демонстрират непоносимост към подобен жанр престъпни прояви.

Благодаря на медиите за информираността по случая. Това дава храброст на жертвите. Надявам се на почтено и бързо правосъдие “, сподели Станислав Владимиров.

Върховната касационна прокуратура стартира инспекция на структурите на държавното обвиняване в Перник. Местните прокурори ще бъдат проверявани поради случая с Васил Михайлов, наследник на заместник-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, предава

Целта на инспекцията е да се откри дали са прикривани сигнали и мачкани следствия против прокурорския наследник за побоища в града. Ще бъде тествано още по какъв начин е работено по всички сигнали против Васил Михайлов, които са подавани в полицията в миньорския град.

Припомняме, че от прокуратурата оповестиха, че 18-годишният Васил Михайлов остава в ареста,  обвинен за три закононарушения, извършени в Перник. Първоначално то бе притеглен към наказателна отговорност за това, че на 9 април е нанесъл телесна повреда на мъж и се е заканил с убийство на жена, като ѝ размахвал нож пред лицето.

Той е упрекнат и за това, че на 11 юни е нанесъл телесна щета на различен мъж. Съдът се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че има обосновано съмнение, че обвиненият е осъществил закононарушенията, за които е притеглен към наказателна отговорност, че действията са осъществени по хулигански подбуди и че има действителна заплаха той да извърши друго закононарушение.

Местни поданици настояват, че прокурорският наследник е пребивал редовно хора от Перник, само че от боязън пострадалите не подавали тъжби. Кметът на Перник съобщи, че е подготвен да оглави митинги, в случай че насилието в града не бъде спряно.

Заради постъпили сигнали за груби нарушения на публичния ред в Перник стартира специализирана полицейска интервенция.в Перник беше пребит някогашен футболист на „ Миньор ”. Румен Андонов е със счупена челюст и е настанен в „ Пирогов ”. Съпругата му твърди, че е атакуван от 18-годишно момче, като по думите ѝ младежът е нападал и други хора в града.

Това е причина в Перник да започва профилирана полицейска акция.  Кметът на Перник призова органите на реда да вземат  незабавни мерки  за сигурността на града и да убедят хората, че са предпазени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР