Главният прокурор Иван Гешев с обръщение към прокурорите, следователите и

...
Главният прокурор Иван Гешев с обръщение към прокурорите, следователите и
Коментари Харесай

Гешев: Сезираме Конституционния съд заради закриването на спецправосъдието

Главният прокурор Иван Гешев с послание към прокурорите, следователите и правосъдните чиновници от Специализираната прокуратура във връзка признатите през вчерашния ден от Народното събрание на второ четене промени в Закона за правосъдната власт, които плануват закриване на профилираните структури .

 

Пред магистратите Гешев заяви, че поради " противоконституционността на признатите промени в Закон за съдебната власт ”, следва да бъде сезиран Конституционният съд, съобщи Нова тв.

 

" Може да се гордеете с работата си и с това, което реализираха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което чакаха българските жители – действителна битка с проведената престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията ”, сподели обвинител номер едно.

 

" Постигнати са безспорни резултати. Те са безспорни и за европейските ни сътрудници. Закриването на тези структури е резултат от това, че те работят. Очакваше се те да не работят. Вие опровергахте това и в някаква степен сте " отговорни ”, добави Гешев.

 

" Виновни ” сте за това, че си свършихте работата и направихте предстоящото от българските жители. " Виновни ” сте, че не оправдахте упованията на някои, да ги назовем политици, че всичко ще продължи по остарелия метод и сте " отговорни ” за това, че застрашихте съществени финансови ползи на хора с въздействие, в това число евентуално и политическо ”, акцентира основният прокурор.

 

" Трябва да се срамят хората, които направиха това нещо, тъй като то не е в полза на българските жители и не е в полза на европейските полезности. Говорят за господство на закона, за правова страна, за права на индивида, а се пробват да вкарат лустрация на магистрати.

 

И това някои схващат като господство на правото - изселване на магистрати. Явно това е върховенството на закона, очевидно някои по този начин схващат демокрацията ”, счита той.

 

" Гордея се, че ви познавам и че съм бил част от Специализираната прокуратура. Ръководството на прокуратурата стои твърдо зад вас и ще продължава да ви поддържа.

 

За страдание, цената от всичко това, което ще се случи, ще платят българските жители. А цената е декаданс в битката с престъпността, връщане на равнища отпреди 2006 година, привършване безславно на всички значими каузи в досъдебна и правосъдна фаза. Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората назовават " олигархия " и " мафия ". Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим дружно! ”, декларира Гешев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР