Главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на вътрешните работи

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Гешев нареди проверка на притежателите на боклук

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на вътрешните работи и на ръководителя на ДАНС да извършат взаимни инспекции на всички " притежатели на боклуци в страната ".

Той е указал при определяне на данни за осъществено закононарушение, неотложно да се уведоми и съответната способена прокуратура.

Преди два дни стана ясно, че във Враца има складирани над 50 тона използвани тонер касети от принтери, импорт от Италия, чийто притежател обаче не е явен и има нарушавания за тяхното предпазване.

Преди това в Плевен бяха открити 9000 тона бали с пластмаса, метал и хартия, импортирани още веднъж от Италия, за които обаче локалната екоинспекция разгласи, че са импортирани законно, само че също има пропуски при съхранението им.

Това предизвика премиера Бойюко Борисов и той разгласи, че най-малко още седем площадки за боклуци ще бъдат тествани. " Всеки, който си мисли, че може да си прави някаква спекулация за сметка на страната и здравето на хората, ще си получи своите наказания ", съобщи Борисов в първите дни на новата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР