Главният прокурор Иван Гешев е внесъл искане за изпълнение на

...
Главният прокурор Иван Гешев е внесъл искане за изпълнение на
Коментари Харесай

Гешев иска израелският експерт по боеприпасите да свидетелства пред ВСС

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл искане за осъществяване на 11 точки, преди Висш съдебен съвет да вземе решение дали да го в профил поради нарушаване на закона.

Сред най-интересните му хрумвания за събиране на доказателства е Висшият правосъден съвет да предложения на чуване прословутия израелски специалист, който се е явил на местопроизшествието от гърмежа на 1 май по рекомендация на Ясен Тодоров и самия основен прокурор.

Гешев желае още от Висш съдебен съвет да изиска данни за самоличността на въпросния израелски жител от Николай Гълъбов, ръководител на Федерацията на ционистите в България.

Поискал е и да се извлече информация от Министерство на вътрешните работи за " самоличността, датата и часа на влизане на израелския специалист на територията на България ". По данни на Иван Демерджиев - той е дошъл в страната към час и половина преди гърмежа. Ясен Тодоров твърдеше, че таман обядвали дружно с израелеца, когато той предложил услугите си и бил позволен на огледа след диалог с Гешев.

Шестимата от прокурорската гилдия настояват, че основният прокурор е нарушил възбраната да дава устни инструкции и заповеди на своите подчинени в деня на гърмежа, откакто е изискал чужденецът да види мястото на детонацията.

Защитната теза на Иван Гешев е, че в този миг той към този момент бил делегирал пълномощията си на основен прокурор върху своя заместител Борислав Сарафов и не можело да му се търси отговорност за тяхното нарушаване.

Гешев е изискал Висш съдебен съвет да събере още куп информации по настоящото следствие за гърмежа на 1 май, в това число да се разкрие кои са наблюдаващите прокурори, какво написа в протоколите от огледа и разпита на очевидците и какъв сигнал бил подаден до Министерство на вътрешните работи в деня на експлоадиране на бомбата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР