Главният прокурор имаше право първи да бъде изслушан пръв с

...
Главният прокурор имаше право първи да бъде изслушан пръв с
Коментари Харесай

Правосъдният министър разкри какво се е случило на изслушването на Гешев в Страсбург

Главният прокурор имаше право първи да бъде изслушан пръв с Страсбург. Той имаше към 30 минути да се изкаже, а завърши за 20 минути. Те бяха доста сюрпризирани, че при висяща процедура във Висш съдебен съвет, основният прокурор е избрал да отиде при тях. Негово е решението да отиде там. Това сподели министърът на правораздаването в ефира на Нова телевизия.

Попитан чул ли е притеснителни обстоятелства, изнесени от Гешев, министърът отговори, че двете чувания са били обособени и са били в закрито съвещание. „ Ако в действителност се разполагал с такива обстоятелства да се изнесат и да има обвинителни актове “, прикани Славов.

Правосъдният министър съобщи, че най-големият проблем на прокуратурата е селективното включване или изключване. „ Видяхме една свръх интензивност в последните седмица, А какво вършиха последните години? Защо в този момент се сетихте? Този въпрос беше насочен към Гешев и на чуването му в Страсбург. Нека той да дава отговорите. Няма рационален отговор на този въпрос “, сподели Славов.

Попитан кой ще заеме функционалностите на Гешев той отговори, че Висш съдебен съвет би трябвало да дефинира кое ще е това лице.

„ Не е моя работа да споделям кое да е това лице. Но не би трябвало да има подозрения за неговия професионализъм. Това ще върне доверието в институцията “, счита министърът. Славов счита, че има съществени доказателства и условия, с цел да се вземе решение за неговото премахване.

„ Има съществени данни, които би трябвало да бъдат разследвани без значение и да се реши дали има съображение за следствие на Гешев “, съобщи правосъдният министър.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР