Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям Бар

...
Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям Бар
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ нареди да се установи как е започнало разследването Тръмп-Русия

Главният прокурор и министър на правораздаването на Съединени американски щати Уилям Бар разпореди на почитан федерален прокурор да откри по какъв начин е почнало следствието на Русия и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, осведоми Би Би Си.

Бар е изискал от Джон Дърам, прокурор на Съединени американски щати в Кънектикът, да откри дали събирането на разследваща информация за предизборната акция на Тръмп е било в сходство със законите на страната.

Президентът Доналд Тръмп от дълго време приканва за такова следствие. Той дефинира следствието на Русия като " лов на вещици ", проведен от съперниците му.

Критици на Бар го упрекват, че работи от името на президента, а не пази ползите на американското правораздаване.

През предишния месец основният прокурор съобщи пред членове на Конгреса, че той има вяра, че акцията на Тръмп през 2016 година е била подложена на шпионаж. По думите му въпросът е дали шпионажът е бил легален, което той счита да разбере. Той не разкри детайлности, само че разгласи, че ще събере екип, който да изследва по какъв начин е почнало следствието, извършено от специфичния прокурор Робърт Мълър.

Джон Дърам, който е разследвал нередности и корупция измежду държавни чиновници, няма да работи като Мълър, който беше специфичен прокурор. Но ще му бъде предоставена задача да разбере дали управляващите са работили законно, когато са събирали разследваща информация през 2016 година Тръмп и поддръжниците му упрекват ФБР и правосъдното министерство в нелегално следене на акцията му.

Това е третата инспекция на първите дни от следствието на Русия. Главният контрольор на правосъдното министерство ревизира по какъв начин е почнало следствието. Главният прокурор на щата Юта също е помолен да ревизира някои аспекти.

" Ню Йорк таймс " написа, че Дърам също изследва дали основният консултант на ФБР Джеймс Бейкър е разкрил конфиденциална информация на медиите. Бейкър отхвърля обвиняванията. Не е ясно дали това е директно обвързвано с следствието на Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР