Главният мениджър на Добруджа Светослав Петров разкри пред Sportal.bg, че

...
Главният мениджър на Добруджа Светослав Петров разкри пред Sportal.bg, че
Коментари Харесай

Бум на COVID-19 в тим от Втора лига, съотборник на Бербатов от ЦСКА ще се връща на терена

Главният управител на Добруджа Светослав Петров разкри пред Sportal.bg , че в тима има взрив на инфектирани от ковид. Наставникът на " жълто-зелените " съобщи, че съществува разминаване сред протокола на Министерството на спорта и наредбата на Българския футболен съюз във връзка със обстановката с заболели от COVID-19. 42-годишният бивш полузащитник на ЦСКА разкри, че обмисля завръщане на терена. Всичко това се случва 48 часа преди срещата на Добруджа с Локомотив (София) във Втора лига.

" Това са действителностите в България и по света, за жалост. Ситуацията в Добруджа ескалира. Миналата седмица имахме пет позитивни проби - на футболисти, рехабилитатора и домакина. Имахме още двама играчи под въпрос, направихме спомагателни проби, излязоха още трима футболисти с позитивни. Към сегашния миг имаме осем играчи с COVID-19, плюс масажиста и клубния хазаин. Влизаме в " параграф 22 " - по протокола на ММС, в случай че има позитивен резултат, останалите би трябвало да дадат два негативни теста в границите на 48 часа, с цел да могат да се върнат към тренировките. БФС обаче е взел решение, че мач се отсрочва, в случай че има най-малко 11 болни от ковид. Резултатите от лабораторията обаче излизат в късния следобяд на идващия ден. Тоест, на следващия ден би трябвало да ни вземат още един тест, който да излезе в четвъртък. Така в случай че излезем да играем мача, няма да сме спазили протокола на ММС - два негативни теста в границите на два дни.
Ако не излезем да играем обаче, нарушаваме правилника на БФС, тъй като нямаме 10 болни. В четвъртък играем с Локомотив (София). Ще играем с U17, тъй като в старшата възраст съвсем нямаме футболисти. Тръгнахме да търсим юноши, само че родителите не желаят да си пускат децата в такава обстановка, разбираемо. Неделчо Михайлов от БФС ми споделя: " Нека излязат и тия проби, ще ги мислим ". А ние нито упражняваме, нито можем да съберем тим. Мачът става неправилен - би трябвало да излезем със седем юноши. Патова е обстановката. До ММС не сме писали писмо, тъй като сме под юрисдикцията на БФС. Искам това да се знае, тъй като и други клубове могат да се окажат в нашата обстановка.
Говорих към този момент с Иво Котев и Вальо Николов от Локомотив, те са в течение, не укривам нищо - здравето е най-важно. Шансът да се върна на терена е доста огромен, щях да се картотекирам за този мач, само че имам наказване като старши треньор и не ми позволяват. Иначе щях да играя. В последващи мачове обаче, в случай че обстановката е същата при нас, сигурно ще вляза. Няма да играя, само че най-малко да съм на терена, с цел да имаме 11 индивида ", съобщи Светльо Петров пред Sportal.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР