Главният изпълнителен директор на компанията OceanGate - компанията, която организира

...
Главният изпълнителен директор на компанията OceanGate - компанията, която организира
Коментари Харесай

Директорът на компанията зад подводницата Титан отхвърлил предупрежденията за нейната безопасност

Главният изпълнителен шеф на компанията OceanGate - компанията, която провежда пътуването с подводницата " Титан ", неведнъж е отхвърлял предизвестията за сигурността на плавателния съд. Това оповестява английската медия BBC, като се базира на вътрешни имейли.

В известията Стоктън Ръш е бил известен, че евентуално излага пасажерите на риск и е свикан да спре да оперира подводницата, до момента в който тя не получи специфичен документ. Той обаче отхвърля тези изказвания и дава отговор, че му е " омръзнало от участници в промишлеността, които се пробват да употребяват аргумента за сигурност, с цел да спрат нововъведенията ".

Разговорът е сред Ръш и специалистът по дълбоководни пътувания Роб Маккалъм и завършва, откакто правният екип на OceanGate го заплашва със правосъдни дейности.

" Смятам, че евентуално поставяте себе си и клиентите си в рискова обстановка. За гмуркането си до (останките на) " Титаник " вие звучите като оня фамозен възклик: " Тя е непотопяема ", написа Маккалъм през март 2018 година, като засяга потъналия транспортен съд " Титаник ", за който се е считало, че не може потъне.

Ръш обаче не обръща изключително внимание на апелите. Главният изпълнителен шеф беше измежду петимата пасажери, които починаха на подводницата " Титан ". Според формалните управляващи повода за морския случай е " пагубна имплозия ", която се е случила още в неделя.

Маккалъм споделя пред BBC, че неведнъж е призовавал компанията да извади документ за " Титан ", преди да го употребява за търговски обиколки. Плавателният съд в никакъв случай не е бил сертифициран или систематизиран.

" Докато подводницата не бъде класифицирана, тествана и потвърдена, тя не би трябвало да се употребява за търговски интервенции за надълбоко гмуркане ", написа той в един имейл.

" Умолявам ви да полагате оптимални грижи при тестванията и морските тествания и да бъдете доста, доста внимателни. Колкото и да правя оценка предприемачеството и нововъведенията, вие евентуално излагате на риск цяла промишленост ", добавя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР