Главният изпълнителен директор на IKEA Group Йеспер Бродин е амбициран

...
Главният изпълнителен директор на IKEA Group Йеспер Бродин е амбициран
Коментари Харесай

IKEA се готви за бъдеще с по-малки пространства и спестявания

Главният изпълнителен шеф на IKEA Group Йеспер Бродин е окуражен да трансформира компанията

Още по тематиката
Да сглобиш империя

Как основателят на IKEA Ингвар Кампрад трансформира дребната си компания за каталожна търговия в световен мебелен колос
2 фев 2018
Инж. Пламен Николов: IKEA ни дава достъп до световния пазар

Управителят на " Бонана " - Петрич, пред " Капитал "
5 ное 2017
IKEA възнамерява да продава продуктите си посредством онлайн платформи

Шведската мебелна верига е подготвена да промени бизнес модела си, с цел да остане на върха в бранша
10 окт 2017 Шведската мебелна верига IKEA се приготвя за бъдеще, в което хората ще имат по-малко благоприятни условия за икономисване на средства и ще живеят в по-малки пространства. Най-голямата компания в бранша в света към този момент ще възнамерява бизнеса си за три години напред, а не както правеше до момента за 5-10, с цел да бъде в крайник с бързо изменящото се общество и навиците на потребителите, написа Bloomberg.

Новата тактика е ориентирана към построяването на цялостни цифрови решения във всички страни, в това число опция за доставка до дома на налична цена, както и към преместването на магазините към централните елементи на градовете.

Стратегията ще подсигурява, че компанията дава отговор на потребностите на урбанизиран свят, в който хората " живеят в дребни пространства ", имат " тънки портфейли " и " малко време ", споделя основният изпълнителен шеф Йеспер Бродин, който пое компанията преди година. Изследване на компанията демонстрира, че до 2030 година към 60% от популацията на света ще живее в огромни градове, два пъти повече в сравнение с в този момент, добавя той.

Новости

Сега компанията улеснява клиентите, като се ориентира към магазини с по-малка повърхност, ситуирани в центъра на градовете. В тях ще могат да се поръчват артикули със или без доставка до дома на налични цени. IKEA обмисля опция за наемане на мебели вместо покупка. Клиентите също по този начин ще може да употребяват софтуера за виртуална действителност IKEA Place, който ще им разреши да възнамеряват по-добре интериора в домовете си.

Различни формати на тези магазини към този момент отвориха в някои огромни градове по света, тъй че компанията ще може да тества и открие най-успешния вид. Вече има магазин-кухня в Стокхолм и магазин за матраци в Мадрид. Тя отвори и десетина дребни шоуруми в градове като Лондон и Париж, с цел да обслужва по-добре купувачите в градовете.

Какво е задачата

Новите цели на компанията няма да се отразят върху устрема на създателя й Ингвар Кампрад за поддържане на ниски цени. " Имаме финансов проект за всичко това, като вземаме поради вложенията в по-ниски цени. Това постоянно е приоритет номер едно за нас ", безапелационен е Бродин.

Все още не е ясно какъв ще е крайният резултат от трансформацията. За момента обаче единствено 5% от годишните продажби за 34 милиарда евро идват от онлайн продажби, единствено във Англия този дял е към 10%. Осъзнавайки изоставането си от други огромни онлайн търговци като Amazon, която през есента пусна своя лична мебелна марка Rivet, Бродин се пробва да форсира оптимално отговора на IKEA, определяйки я като " гладна за напредък ". На българския пазар IKEA работи от 2011 година, а разполага с онлайн канал за продажби от 2015 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР