Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали успя да

...
Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали успя да
Коментари Харесай

Формула 1 няма да се отказва от петъчните тренировки

Главният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали съумя да изненада почитателите на спорта през уикенда с изказването си пред португалския тв канал SportTV, че избира свободните тренировки да отпаднат от програмата на спортните уикенда в международния шампионат. После обаче се оказа, че обстановката е малко по-различна.

“Аз поддържам анулацията на свободните тренировки, които са доста потребни на инженерите, само че това не подхожда на публиката ”, изясни Доменикали по португалската телевизия.

Формула 1 към този момент пое в посока смяна на формата на спортните уикенди с въвеждането на спринтовете надпревари в събота, а само че полемиките за още промени не престават. Също по този начин петъчните свободни тренировки бяха скъсени от 90 на 60 минути, само че ползата на публиката към тях остава невисок.
 Ще има ли промени в тавана на бюджетите във Формула 1? Ще има ли промени в тавана на бюджетите във Формула 1?
Според разнообразни медии, концепцията на Доменикали не е да отстрани свободните тренировки, което няма да бъде признато добре от тимовете, а по-скоро да ги направи по-значими за спортния уикенд. Един от разновидностите е класирането в свободните тренировки също да носи точки, само че тези промени занапред ще се разискват съществено от Формула 1, ФИА и тимовете.
 Хорнър: Даваме еднакъв късмет на Верстапен и Перес Хорнър: Даваме еднакъв късмет на Верстапен и Перес
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР