Главният изпълнителен директор на ARK Invest Кати Ууд запази оптимистичната

...
Главният изпълнителен директор на ARK Invest Кати Ууд запази оптимистичната
Коментари Харесай

Биткойн ще скочи с 3,500% според Кати Ууд – ето защо

Главният изпълнителен шеф на ARK Invest Кати Ууд резервира оптимистичната си прогноза за Биткойн (BTC), изразявайки убеденост, че криптовалутата ще доближи стойност от един милион $.

В неотдавнашно изявление за Bloomberg, Ууд изясни, че актуалните световни стопански условия ускоряват вярата ѝ в капацитета на Биткойн.

Ууд акцентира, че с повишаването на несигурността и волатилността на международните стопански системи нейната убеденост в Биткойн става все по-силна.
Тя приписа това на неотдавнашните инфлационни опасения, които съгласно нея се дължат най-вече на проблеми с веригата за доставки. Според Ууд Биткойн служи като хедж против инфлацията, което в допълнение ускорява неговата прелест.

Въпреки това Ууд допусна, че на хоризонта може да се появи дефлационна макроикономическа среда и Биткойн ще служи за цел, надхвърляща отбраната от инфлация.

Тя изясни още, че при такива условия силата на Биткойн се крие в способността му да понижава риска от контрагента в границите на обичайна финансова система.

Благодарение на транспарантния темперамент на блокчейна на Биткойн всички транзакции и действия могат да бъдат следени, което дава цялостна визия за минималния риск от контрагента, обвързван с блокчейн технологията.

Към момента на писане на публикацията Биткойн се прави оценка на малко над $26,000.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР