Главна тема за американския печат днес остава ураганът Ирма и

...
Главна тема за американския печат днес остава ураганът Ирма и
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Не отидоха ли те твърде далеч, биейки толкова силна тревога за бурята?

Главна тематика за американския щемпел през днешния ден остава ураганът Ирма и последствията от него.

Вестник " Вашингтон пост " прави разбор на прогнозите и на това, което действително се случи при прекосяването на стихията през Флорида , като отбелязва, че най-апокалиптичният сюжет се е разминал с помощта на няколко щастливи стечения на събитията при придвижването на урагана. Едно от тях е, че той е изгубил част от силата си и е трансформирал курса си , преминавайки над Куба, която е понесла повече провали от предстоящото. Така бедствието за Куба се е трансформирало в шанс за Съединени американски щати . Освен това леки отклонения в последния миг при придвижването на урагана, и по-точно на самото му " око ", неподлежащи на предугаждане, са предпазили от стихията най-уязвимите региони и градове на Флорида.
Стихията Ирма лишила живота на 10 индивида в Съединени американски щати, отслабна до тропическа меланхолия

 Ирма Флорида Guliver/Getty Images
Още преди бедствието доста опитни и заслужаващи доверие специалисти предвидиха, че Ирма може да се окаже един от най-катастрофалните урагани в историята . Вестникът си задава въпроса: Не отидоха ли те прекомерно надалеч, биейки толкоз мощна паника по отношение на бурята? Като се вземат поради всички тези щастливи разминавания с най-трагичното, и фактът, че единствено при най-малки промени в еволюцията на урагана последствията можеше да бъдат доста по-ужасяващи, отговорът евентуално е " Не ", акцентира " Вашингтон пост ".
 Ирма Флорида Guliver/Getty Images
Кой е отговорен за тези катаклизми?

За положително или неприятно, правейки прогнозите си, с иноптиците трябваше да подчертават върху най-лошите сюжети . А и имаше неща в държанието на Ирма, които нямаше по какъв начин да бъдат предсказани. Например, когато траекторията на Ирма се реалокира към западния бряг на Флорида, никой към този момент не можеше да уточни тъкмо къде тя ще " кацне " на брега, и това имаше основни последици.
 Ирма Флорида Guliver/Getty Images
СНИМКИ: УРАГАНЪТ ИРМА ОТБЛИЗО

И отсега нататък, може би в доста случаи, последствията може да не се оказват толкоз тежки, колкото са били опасенията . Но като се има поради какъв е залогът при положение на осъществяване на най-лошия сюжет , и заканите от евентуални жертви, както и нуждата от подготвеност те да се посрещнат, метеоролозите имат съществено обвързване да предизвестяват за тези опасности , заключава " Вашингтон пост ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР