Главен герой в Нашият ден Калоян Кирилов, финансов предприемач и

...
Главен герой в Нашият ден Калоян Кирилов, финансов предприемач и
Коментари Харесай

Калоян Кирилов: Най-важното е човек да не се отказва

Главен воин в " Нашият ден " Калоян Кирилов, финансов бизнесмен и съветник, основател на два стартъпа, създател на книги с бизнес препоръки –  измежду които „ Стартъп в БГ “ в две елементи. Анализаторите я дефинират като настолно четиво на всеки бизнесмен. Води динамичен и разнороден живот.

Америка

" Бях студент в България през 90-те години, много гладни години... Много хора желаеха да избягат на Запад. И на мен това ми беше като цел и концепция още от I курс. Успях, като отидох да изучавам там – от 2001 до 2003 година Тогава множеството хора нямаха никаква опция да си платят за образованието. Българите, които отиваха да учат в Щатите, отиваха с помощта на цялостна стипендия, без значение в кой университет. 

Най-ценното, което взех от Америка, е не толкоз самото обучение, колкото обстоятелството, че съм там. Когато влезеш в дадена страна, се сблъскваш с друга просвета и научаваш доста неща. Разликата е в средата, хората, с които учиш. Затова съм огромен почитател на американските стратегии, които са 2-годишни и присъствени. "

Връщане в България

" Може би 2-те години, прекарани с американски бизнесмени, ма накараха аз самият да стана бизнесмен. Запалих се и това ми стана като огромен плюс. Причината да се върна е персонална. Жена ми забременя, не ѝ харесваше в Щатите и се прибрахме. "

Предприемач

" Като се върнах, работих 1-2 години в банковата сфера. Не ми хареса. И през 2005 стартирахме компания, обвързвана с капиталово банкиране. "

 " Стартъп в BG "

" Стартъп в BG " е книга, която показва всички стадии, през които минава развиването на един стартъп. Уникалното в нея е, че е написана особено от позиция на бизнес средата в България, която я прави настолно четиво за всеки български бизнесмен. 

Стъпвайки на съответната история на два стартъпа (daskl.eu и myeducationclub.com), книгата наблюдава в детайли, и с доста на практика образци, живота на започващия бизнес – от концепцията, през създаването, до изхода на плана.

Изпълнена с голям брой поучения от действителни неточности, книгата е потребна освен за хора, които занапред обмислят основаването на стартъп, само че и за бизнесмени, които към този момент развиват подобен. " Стартъп в BG " е актуален, на практика насочен справочник, който способства с потребно познание за триумфа на всеки.

Калоян Кирилов счита, че най-важното е човек в никакъв случай да не се отхвърля: " Един стартъп умира тогава, когато човек се откаже. "

 Чуйте повече в звуковия файл.

Снимки – персонален профил на Калоян Кирилов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР