Гласувах за достойното бъдеще на София и за отговорното управление

...
Гласувах за достойното бъдеще на София и за отговорното управление
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да се направи задълбочен анализ за ниската избирателна активност

„ Гласувах за достойното бъдеще на София и за виновното ръководство на нашата столица “ , съобщи президентът Румен Радев, откакто гласоподава на балотажа на кметските избори. Той прикани всички жители да гласоподават и да не позволяват да бъдат изолирани от изборния развой.

„ Трябва всеобщо да гласуваме, тъй като от гласа на всеки един зависи нашето лично бъдеще, бъдещето на нашето обитаемо място и на България. Днес всички дефинираме образа на локалната власт “ , добави Румен Радев. По думите му след изборите би трябвало да бъде изработен изчерпателен разбор, като всички виновни институции би трябвало да създадат явен доклад по отношение на ниската изборна интензивност . Държавният глава уточни:

„ Институциите би трябвало да създадат всичко допустимо да се възвърне доверието в изборите и в машините, тъй като машините потвърдиха своята успеваемост в битката с недействителния избор и с безобразното попълване – къде умишлено, къде не на изборните протоколи. “

Румен Радев акцентира, че би трябвало да има промени в изборното законодателство , само че не може всеки парламент да се занимава с тези промени. Според президента измененията би трябвало да са фокусирани върху изсветляването на изборния развой и гарантирането на честността на вота.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР