Гимназия в Ловеч дели ученици в класове на база социален

...
Гимназия в Ловеч дели ученици в класове на база социален
Коментари Харесай

Скандал! Училище дели учениците на богати българи и бедни цигани

" Гимназия в Ловеч дели възпитаници в класове на база обществен статус и етнически генезис на децата. За това сигнализира " Движение 21 " в електронно известие до медиите, като се базира на цивилен сигнал.

Става въпрос за Средно учебно заведение " Св. Климент Охридски ", което приема и разпределя първокласници в паралелки на база на обществения статус и етническия генезис на родителите им, показва в имейла до медиите зам.-председателят на придвижването Данаил Георгиев.

Имало два класа - за деца с " положително " обществено състояние и генезис и за деца на обществено слаби родители, най-вече от ромски етнически генезис. Това разделяне се прави от няколко години, настояват в сигнала, представен от Д21.

По този мотив родители на първокласници са внесли няколко писма в Регионалното ръководство на образованието към МОН в Ловеч.

" В града е обществено известно, че още преди да пристъпят прага на учебното заведение децата биват преценявани съгласно обществения статус и етническия генезис, а избрани родители са увещавани в диалози с учители на четири очи и по телефона да записват бъдещите възпитаници в " българския клас ", се сподели в сигнала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР