Гимнастичка със златен олимпийски медал от Игрите в Лондон през

...
Гимнастичка със златен олимпийски медал от Игрите в Лондон през
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка на САЩ: Лекарят ме насилваше сексуално в продължение на години

Гимнастичка със златен олимпийски орден от Игрите в Лондон през 2012 година разгласи, че е била полово насилвана от 13-годишна възраст от някогашния доктор на националния тим на Съединени американски щати, написа Би Би Си. Обвиненият отхвърля изказванията.

Спортистката е американската състезателка по спортна гимнастика Маккийла Марони , а медикът - Лари Насар .



Лари Насар, фотография: AP

21-годишната Марони споделя, че е била насилвана в продължение на 7 години.

Насар е в пандиза, очаквайки дело в Мичиган по обвинявания за голям брой полови похищения и по-рано тази година призна, че има фотоси на насилвани деца.

Марони споделя, че " отвратителното " принуждение почнало на народен подготвителен лагер в Тексас.

" Не завърши, до момента в който не напуснах спорта ", прибавя тя.

Осмелила се да насочи обществено обвиняванията си в сряда след следващите самопризнания за полово принуждение от холивудския продуцент Харви Уайнстийн .

Марони завоюва олимпийския орден като част от американския гимнастически тим и сребърен орден на прескок на XXX Летни олимпийски игри в Лондон.

Маккийла е родена на 9 декември 1995 година в гр. Алисо Виехо, щата Калифорния. Състезава се от 2009 година. През 2011 и 2013 година става международна шампионка на прескок.

Младата жена твърди, че е била насилвана " когато и където този мъж е намирал опция " за това. Случило се е и в Лондон, преди спечелването на отборния орден, както и преди спечелването на сребърния орден.

Тя не е единствената, оплакала се от полово принуждение от лекаря - към този момент са се оплакали стотици девойки и дами, написа в. " Indianapolis Star ", само че тя е най-успешната състезателка, направила го обществено притежание.

Лекарят е на към 50 години и е работил близо три десетилетия за американската гимнастика. Бил е включен в тима за четири олимпиади.

Скандалът докара до оставката на изпълнителния шеф на гимнастическата организация (U.S.A. Gymnastics) в Съединени американски щати Стив Пени през март 2017 година



Стив Пени, фотография: AP

От организацията обявиха, че " се възхищават на смелостта на тези, като Маккийла Марони, които споделят намерено за претърпяното полово принуждение ".

" Възмутени и отвратени сме от държанието, в което е упрекнат Лари Насар ", пишат от гимнастическата администрация и твърдят, че ще последват ограничения против злоупотребите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР