Гигантски айсберг с размерите на американския щат Делауер се придвижва

...
Гигантски айсберг с размерите на американския щат Делауер се придвижва
Коментари Харесай

Гигантски айсберг застрашава животните на антрактическия остров Южна Джорджия

Гигантски айсберг с размерите на американския щат Делауер се придвижва към антрактическия остров Южна Джорджия и може непряко да заплаши животните там, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Британският антарктически институт изрази паника, че айсбергът може да заседне край острова и по този начин да попречи на живеещите на острова морски хищници да доближават до храната си и да се връщат при потомството си.

Проф.Герайнт Тарлинг, еколог в института, сподели, че по това време на годината тюлените и пингвините се грижат за дребните си. Разстоянието, което изминават, с цел да намерят храна, е от огромно значение.

"Ако би трябвало да заобикалят доста, няма да могат да се върнат в точния момент при дребните си, с цел да ги спасят от гладна гибел ", изяснява той.

Гигантският айсберг A68 се придвижва на север, откакто се откъсна от шелфовия хладилник Ларсен през юли 2017 година Остров Южна Джорджия, ситуиран в южната част на Атлантическия океан, е английска отвъдморска територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР