Гигантът в производството на земеделско оборудване John Deere предвижда спад

...
Гигантът в производството на земеделско оборудване John Deere предвижда спад
Коментари Харесай

John Deere предупреждава за срив на продажбите си заради търговската война

Гигантът в производството на земеделско съоръжение John Deere планува спад на продажбите си от сред 5 и 10% световно поради продължаващата комерсиална война, става видно от информация, оповестена от самата компания. Негативната динамичност ще е движена от земеделския бранш в Съединени американски щати и Канада през идната фискална година ще се свие с 5%, до момента в който в останалите райони по света ще остане без смяна на годишна основа.

Както и доста други производители на машинизация, компанията търпи сериозен удар вследствие на политическата обстановка сред първата и втората по мярка стопански системи в света, която докара до криза в земеделския бранш на Съединени американски щати. Това, от своя страна, породи срив на покупките на съоръжение, в подтекста на немалката задлъжнялост на фермерите в страната.
 Фермерите в Съединени американски щати понасят нов удар след комерсиално съглашение сред Китай и Аржентина
Фермерите в Съединени американски щати понасят нов удар след комерсиално съглашение сред Китай и Аржентина

Земеделските производители регистрират 22 поредни месеца на спад на приходите, което докара до отрицателни резултати и за обвързваните промишлености

От компанията чакат и продажбите им на строителна техника и съоръжение за горски стопанства също да се намалят следващата година. При тях спадът евентуално ще е още по-сериозен - сред 10 и 15% спрямо 2019 година Прогнозата на John Deere е през четвъртото тримесечие на тази година чистите продажби в бранша да набъбнат с 8% по отношение на същия интервал на 2018 година до над 2,9 милиарда $. Въпреки това оперативната облага ще спадне с 12% до 261 млн. $.

Въпреки усложненията, за цялата фискална 2019 година от компанията чакат чистите продажби да набъбнат с 5% на годишна основа до 39,2 милиарда $, а чистите доходи да се изстрелят с 37% до 3,2 милиарда $. През четвъртото тримесечие на годината всички подразделения на колоса се чака да осъществят приходи от 9,8 милиарда $ (с 5% растеж на годишна основа), само че чистата облага да спадне с 8% до 722 млн. $.
 Влошаващата се земеделска рецесия в Съединени американски щати докара до банкрута на от ден на ден производители
Влошаващата се земеделска рецесия в Съединени американски щати докара до банкрута на от ден на ден производители

През първите девет месеца на годината техният брой е повишен с четвърт по отношение на година по-рано

Въпреки компликациите през последната година и половина, акциите на John Deere нарастнаха с малко над 12% от началото на 2019 година и през днешния ден се търгуват против 169,06 $ за акция. Все отново откакто компанията разгласи отрицателната си прогноза за идната година те изгубиха внезапно 4,5% от цената си, откакто доближиха цена от 176,65 $ за акция в понеделник, което е една от най-високите стойности на скъпите им книги за годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР