Гидеон Саар не се бави излишно, преди да обяви, че

...
Гидеон Саар не се бави излишно, преди да обяви, че
Коментари Харесай

Гидеон Саар: някога верен човек на Нетаняху, който се обърна срещу шефа си

Гидеон Саар не се бави ненужно, преди да разгласи, че ще се състезава против премиера Бенямин Нетаняху за водач на дясната израелска партия " Ликуд ", написа ДПА.

Предприемайки опасен ход, Саар направи нещо, което никой различен член на ръководещата израелска консервативна партия не си е разрешавал повече от 10 години: той намерено прикани да има избори за водач на " Ликуд ", единствено часове откакто основният прокурор на страната разгласи, че Нетаняху ще бъде упрекнат в предоставяне на рушвет, машинация и корист с доверие в три обособени каузи по съмнение в корупция.

В изявление по израелската телевизия " Канал 12 " някогашният министър на образованието и на вътрешните работи назова някогашния си началник, постоянно възхваляван като " Крал Биби " от лоялисти, " един от най-големите държавници в света през днешния ден ". В същото време обаче Саар укори премиера и дълготраен водач на " Ликуд ", че е нарекъл оповестяването на обвиняването " опит за прелом ".

" Да се каже това е освен неопределено, само че и безконтролно ", сподели той. Нетаняху два пъти не съумя да сформира държавно управление след парламентарните избори през април и септември и отново няма да успее при трети, четвърти и даже пети път, уточни Саар.

" Аз виждам две благоприятни условия: или продължение на тази безумна рецесия, която сковава страната към този момент цяла година... или, не дай си боже, държавното управление да бъде " връчено " на нашите политически противници ", сподели той, добавяйки, че Израел е станал за " посмешище " в очите на международните демокрации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР