Гешев имаше доста по-фрапантни изказвания, които отминаха, без каквато и

...
Гешев имаше доста по-фрапантни изказвания, които отминаха, без каквато и
Коментари Харесай

Благовест Пунев: Отстраняването на Гешев стана под натиска на европейските институции за реформа

Гешев имаше много по-фрапантни изявления, които отминаха, без каквато и да била реакция от Висш съдебен съвет и от политическите фактори. При решението на Висш съдебен съвет да в профил Гешев тъкмо поради „ политическия отпадък ” има преиграване. Защото наподобява, че има политизация на цялата история. Той трябваше да бъде рискуван от тези, които го сътвориха.

 

Това съобщи в „ Интервюто в Новините на NOVA ” някогашният парламентарен арбитър Благовест Пунев, разяснявайки думите на основния прокурор Иван Гешев за „ политическия отпадък ”, поради които Висш съдебен съвет го в профил от поста.

 

„ В никакъв случай не желая да кажа, че пазя Гешев. Той не е за отбрана. Но в тази ситуация това стана под натиска на европейските институции за промяна. Под промяна у нас се схваща не институционална смяна, а лична смяна, което е изцяло неправилно. Да не приказваме, че обединението сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС сега стана допустима с помощта на тази жертва. Това е политическата страна, а може би и дълбоката страна ”, акцентира Пунев.

 

Той изясни и процедурата за подписването на указа от президента за отстраняването на Гешев. „ Държавният глава може и да откаже. Президентът няма период за подписването на указа, а когато няма период – се приема, че би трябвало да има рационален период. Това значи – време,което е всекидневно, с цел да се запознае с претекстовете на Висш съдебен съвет, с характера на нарушаването и в границите на седмица да вземе отношение със своя акт на пописване или отменяне ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР