Геронтокрацията в Съединените щати отслабва. Лидерът на републиканците в Сената

...
Геронтокрацията в Съединените щати отслабва. Лидерът на републиканците в Сената
Коментари Харесай

Един от най-ненавижданите хора в САЩ се оттегля напук на враговете

Геронтокрацията в Съединените щати отслабва. Лидерът на републиканците в Сената Мич „ Старият гарван “ Макконъл разгласи, че ще напусне поста си, който заемаше по-дълго от всеки различен в историята, преди края на годината. Макконъл е всичко, за което светът ненавижда Америка. Но самата Америка ненавижда Макконъл доста повече.

Мич Макконъл е един от тези, на които се крепи всичко във Вашингтон. Президентът Обама наследи президента Буш, президентът Байдън наследи президента Тръмп, а „ остарелият гарван “ все водеше републиканците в Сената. При решаването на въпроси на войната и мира (и въобще на всевъзможни значими въпроси), консервативният хайлайф поставяше отпред това старче от известния с уискито щат Кентъки. По време на административни и лобистки борби във високи постове той нямаше еднакъв.

Сега е съвременно да се приказва за такива хора като „ слон “. Макконъл е „ слонът “ на Републиканската партия, чийто знак в действителност е слон. Но на външен тип той наподобява повече на костенурка - и в действителност има черупка, непроницаема за враговете, другояче нямаше да остане измежду най-влиятелните хора в Съединени американски щати с десетилетия. Много хора ненавиждат и се опасяват от такива хора, само че Макконъл някак си изключително.

Дори прякорите, с които е прочут в медиите, намирисват на боязън. Освен „ Стария гарван “, това са „ Мрачният жътвар “, „ Дарт Вейдър “, „ Среднощният Мич “, „ Ядреният Мич “, „ Богатият Мич “ и „ Московски Мич “. Ясно е, че няма да те нарекат за положително „ Московския “ в актуалните Съединени щати е от ненавист.

Макконъл е ненавиждан да вземем за пример от всички, които чакаха ерата на Обама с вяра и любов и които към момента имат топли усеща към самия Барак Обама. В Съединени американски щати има чудовищно доста такива хора, измежду уверените демократи 100% от тях. И упрекват Макконъл, че съвсем нищо не се е получило за „ президента на вярата “. Лидерът на Сената унищожава десетки от неговите „ прогресивни промени “ - удушава ги с ремонти, удавя ги в съгласувания и безшумно ги намушква до гибел в кабинета си.

Може да се спори за душеспасителния темперамент на самодейностите на президента Обама. Но Макконъл в действителност е подобен. Притежаващ изтънчения гений по едно и също време на бюрократ и политически клеветник, той години наред тъпче със старческите си сандали демократичните начинания.

Поради това Макконъл беше ненавиждан освен от либералите, само че и, по-общо казано, от младежта. В нейната среда той имаше облика на пазач, нездравословен комшия, който се оплаква от мощната музика, а също и този, който принуждава Америка да живее съгласно законите, в случай че не на каменната епоха, то на късния феодализъм.

Изглежда, че консерваторите трябваше да обичат Макконъл за същото нещо - като техен човек и ефикасен лобист. Но това не е правилно. Тези консерватори, които могат да бъдат наречени „ Тръмписти “, също ненавиждат „ Стария гарван “.

Самият Доналд Тръмп не е разговарял с Макконъл повече от три години, откогато водачът на Сената отхвърли да го поддържа в опита му да оспори успеха на Байдън и да се разграничи от нашествениците на Капитолия. Има студена война сред двата „ слона “, по време на която някогашният президент изправи партията против „ остарелия гарван “ и издигна своите любимци, надявайки се да има лоялно управление в Сената по време на втория си президентски мандат.

Тъй като Тръмп оперира главно с ненавист, Макконъл стана ненавиждан от милиони поддръжници на Тръмп. За тях той не е водач на консерваторите в законодателната власт, а представител на елитите, при които Америка е престанала да бъде велика, и въплъщение на „ Вашингтонското тресавище “, което техният чорлав кумир дава обещание да „ пресуши “.

Сега Макконъл напуща борбата предварително и ще изсъхне самичък. До края на мандата си през 2026 година той счита да остане сенатор, само че като елементарен сенатор - без партийни позиции и мантията на " сив кардинал ".

В къщата на Тръмп има празник, само че насладата, както постоянно се случва с Тръмп, рискува да бъде преждевременна. Макконъл ще напусне огромната политика в същия ден, в който Републиканската партия евентуално ще стане ръководеща партия - получавайки болшинство в Сената и Тръмп в Белия дом. Междувременно той има време да трансферира властта през „ Вашингтонското тресавище “ и да затрудни живота на враговете си за дълго време. Това е последната му опция да покаже гения си на административен лобист - и той безспорно ще го покаже.

„ Все още имам задоволително гориво в резервоара, с цел да отчайвам изцяло критиците си и имам намерение да го направя с целия възторг, на който са привикнали “, предизвести самият Макконъл в същата тирада пред Сената, в която разгласи оставката си.

Тук „ бензинът “ се загатва като част от самоиронията: най-малко два пъти през последната година „ Старият гарван “ замръзва по средата на изречението пред публицисти, след което обществените мрежи се пълниха с смешки даже за приключил бензина - въпреки всичко Макконъл е ретро модел. Но като цяло си коства да се повярва на обещанието му: тези, които подцениха „ остарелия гарван “ в предишното, го намразиха още повече по-късно.

В среда, в която тази ненавист би трябвало да струи от всички страни, реакцията на речта на Макконъл в Сената може да наподобява парадоксална. Сенаторите приветстваха някой, който беше предизвикал доста отчаяние на най-малко половината от тях и преди малко беше заплашил още повече (и демократи, и тръмписти). Лидерът на демократите Чък Шумър даже тържествено се ръкува със своя върл зложелател.

Но тук няма абсурд. Трябва да се биете с съперника си в американската политика по въпроси като всеобщо здравно обезпечаване или права на аборт, а по-късно да пиете шампанско с него на идващия прием във връзка разполагането на войски в някоя страна с нефт или премахването на некоректен режим покрай Русия.

Макконъл, мръсно богат даже по стандартите на Сената и женен за млада азиатка, е част от същия глобалистки хайлайф като Шумър, Байдън, Клинтън и други враждебни другари. И техните общи врагове са тези, които се опълчват на упоритостите и методите на Съединени американски щати в интернационалната политика, като Русия, или срещу персоналното им предпочитание тяхната корпорация да остане ръководеща, като Тръмп.

Елитаризмът е още една причина „ богатият Мич ” да бъде ненавиждан в родината си, само че единствено там. Въпреки че въплъщава всички неоимпериалистически политики, поради които светът не харесва Америка, през всичките тези години Макконъл остава районен негативен персонаж, малко прочут на никого отвън Съединените щати.

Русия не е изключение: „ Старият гарван “ освен поддържа борбата в Украйна „ до горчивия край “, само че и взе участие в нейната организация, само че е бледен и се губи на фона на по-разпознаваеми, въпреки и по-малко авторитетни русофобски сенатори.

Причината за това е смъртната досада, която неразделно съпътства Макконъл. Ако не планирате с него да нахлуете в Сирия или да унищожите газопроводи, само че погледнете един от най-влиятелните хора в Съединените щати отдалеко, той не е „ Мрачният жътвар “, нито „ Дарт Вейдър “ или даже „ слон “, а въпреки всичко костенурка, която от време на време изпълзява от тъмните коридори на Сената, тъй като постоянно живееше там.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24148Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед34054Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед97362Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед138969Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед14519Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377248Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед138969Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116628Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101471Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед97362Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гето
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР