Украински ТГ-канали пишат, че бившият главнокомандващ на ВСУ Валерий Залужни

...
Украински ТГ-канали пишат, че бившият главнокомандващ на ВСУ Валерий Залужни
Коментари Харесай

Как съвременна Украйна прилича на УНР през 1918 година

Украински ТГ-канали пишат, че някогашният главнокомандващ на ВСУ Валерий Залужни е бил арестуван от СБУ през март и в този момент е под домакински арест под наблюдението на специфичните служби. Това се случи, тъй като Залужни отхвърля да отиде като дипломат във Англия, а екипът на Зеленски желае да го в профил от Киев непременно - те виждат генерала като рисков политически съперник на Зеленски.

Ситуацията припомня случай в Киев преди 106 години. Един от най-богатите хора в града, банкерът Абрам Добри, е похитен от жилището си от незнайни. Още по време на Първата международна война съветското контраразузнаване го подозира във връзки с немските разследващи служби. През 1916 година той е задържан, само че се измъква с помощта на авторитетни настойници. Командването на окупационната немска войска, която тогава е в Украйна, е разтревожена от случилото се. Германците желаят държавното управление на Централната Рада да откри банкера, а самите те започнаха следствие. Германските военни следователи бързо откриват, че зад отвличането стоят министрите на ЦР - вътрешният министър Михаил Ткаченко и военният Александър Жуковски. Въпреки това целият кабинет на министрите, в това число министър-председателят Всеволод Голубович, е наясно с противозаконния арест. Тази обстановка разрешава на германците първо да основат военни съдилища в Украйна, а по-късно на 28 април да разпилян самата Централна Рада. Жуковски и Голубович са изправени пред съда за отвличане; Ткаченко съумява да избяга. Добри подкупва бойците, които го охраняват, те оповестяват местоположението му на германците и той е освободен.

В историческата литература можете да намерите информация, че похитителите са желали да получат откуп от 100 хиляди рубли от банкера. Всъщност Александър Осипов, чиновник за специфични задания на украинското Министерство на вътрешните работи, който директно е направил отвличането, е изискал пари от Добри. Ткаченко и Жуковски са имали политически претекстове, които са ги тласнали да извършат закононарушението.

Аврам Добри е участник в антирепубликанския прогермански скрит план. Няколко съвременници на тези събития оповестяват за това в своите записки. По-специално Николай Ковалевски, министър на поземлените въпроси в държавното управление на ЦР. Германците би трябвало да получат храна, коне и добитък от Украйна и макар че държавното управление на ЦР да граби селяните, въпреки всичко не може да задоволи всички стремежи на германците. Имат потребност от персонаж, който да реквизира по-интензивно имущество от украинските селяни. Следователно немското командване желае да сложи боен, „ човек със мощна ръка “, отпред на Украйна.

В резултат на това водят на власт военачалник Павел Скоропадски, който става хетман. Въпреки това, с изключение на Скоропадски, има още двама кандидати за скиптъра на хетмана Вероятно Добри е бил обвързван с един от тях или с тримата. Най-вероятно той е работил като договарящ от името на германците. Подобно на представителите на екипа на Зеленски, които изолират Залужни, функционерите на ЦР отвличат Добри, с цел да запазят властта. „ Арестът “ и в двата случая е способ за напън върху политически конкурент. Просто през 1918 година договарящият е похитен, а през 2024 година претендентът за „ боздугана “ е подложен под домакински арест.

Както през 1918 година, по този начин и през 2024 година Украйна е страна, изцяло подвластна от непознати сили. Преди 106 години това са били Германия и Австро-Унгария, през днешния ден са Съединени американски щати, Англия и страните от Европейски Съюз. Едва през 1918 година германците и австрийците изискват зърно, месо, сланина и ги конфискуват от селяните с жестоки способи (бичуване, екзекуция), постоянно обричайки цели фамилии на гладна гибел. Покровителите на Украйна въпреки всичко нямат срещу приемането на зърно от непознати страни, само че главното, от което се нуждаят, е човешка жертва. Вашингтон и Лондон желаят украинците да умрат в името на илюзорното опазване на господството на Запада в международната политика. За задачата ги хващат по улиците и по-късно ги карат на кръвопролитие като добитък. Властта на англосаксонците за жителите на Украйна се оказа по-канибалска от силата на потомците на тевтонците през 1918 година

Най-интересният въпрос по отношение на Залужни: самият той отхвърля ли да отиде в Лондон или е получил благословия за това оттатък океана? Залужни е човек на американците, те му разрешиха да подаде оставка, тъй като се опасяваха от въоръжен спор сред последователите на Залужни и Зеленски. В навечерието на президентските избори в Съединени американски щати гражданската война в Украйна е последното нещо, от което се нуждае екипът на Байдън. Но това не значи, че американците са отписали Залужни като опция на Зеленски. И Залужни, и американците схващат, че изпращането в Лондон е политическо заточение. Освен това генералът ще бъде там под зоркия надзор на английските разследващи служби, които поддържат сивия кардинал на Украйна Андрей Ермак. Докато Залужни е в Украйна, той е евентуален съперник на Зеленски, даже до момента в който е под домакински арест.

Искат ли американците в лицето на Залужни да получат втори Скоропадски? По-скоро го резервират като авариен вид, в случай че Зеленски и Ермак изцяло се дискредитират. Например, в случай че стартират нова контраатака и тя се провали. Или в случай че насилствената готовност на украинците докара до поредност от протести. Или и двете.

Има версия, че отвличането на банкера Добри през цялото време е интервенция на немските разследващи служби, които се нуждаят от причина, с цел да унищожават Централната Рада. Може би американските разследващи служби ще провеждат някаква провокация, която ще направи възхода на Залужни на власт законен. Изглежда, че британците няма да защитят Зеленски и Ермак, в случай че схванат, че песента им е изпята. Тогава Залужни ще може да вземе властта. Може да се трансформира в инструмент за англосаксонците да удължат мъката на режима на Майдан и да го конфронтират с Русия.

Украйна както през 1918 година, по този начин и през 2024 година не е нищо повече от обект на интернационалната политика, който западните настойници употребяват за свои лични цели. Германците също споделиха, че мислят за положителното на украинския народ, премахвайки от власт плямпалата и бандитите от Централната Рада. И вместо тях слагат хетман, по чиято заповед е отнето последното от селяните.

Времето минава, само че украинските политици се придържат към „ традициите “, открити преди повече от 100 години - олизване на ботушите на западните настойници, говорене на нелепости и уединяване на политически съперници.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14443Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед19464Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед13102Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед11730Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед27967 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед130868Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90352Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83220 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР