Германското правителство одобри спорен закон за легализиране на отглеждането и

...
Германското правителство одобри спорен закон за легализиране на отглеждането и
Коментари Харесай

За забавление: Германия легализира марихуаната

Германското държавно управление утвърди противоречив закон за узаконяване на развъждането и използването на канабис за забавление, давайки нов подтик на международната наклонност за облекчение на разпоредбите за прилагане на канабис, оповестява Ройтерс.

Новото законодателство, което занапред би трябвало да премине през Народното събрание, ще даде правото на пълнолетните поданици на страната да имат до 25 грама марихуана, да отглеждат до три растения и да купуват канабис от съответните клубове.

Кабинетът на Олаф Шолц се надява новото законодателство да ограничи черния пазар, да отбрани потребителите от нискокачествената марихуана и да облекчи правосъдната система. Консервативната съпротива обаче твърди, че новите правила ще насърчат използването на канабис и ще основат още повече работа за управляващите.

Ако законът бъде утвърден от Народното събрание, Германия ще стане една от страните в Европа с най-либерални правила във връзка с канабиса.

Легализирането на марихуаната води до растеж на потреблението и увеличение на здравните проблеми, създавани от канабиса, се показва в отчет на организация по опиатите към Организация на обединените нации, оповестена през март.

Кабинетът на Шолц промени първичните проекти, съгласно които продажбата на марихуана трябваше да бъде позволена в лицензирани магазини в цялата страна. Вместо това държавното управление даде старт на пилотен план с дребен брой лицензирани магазини в някои райони, с цел да тества резултата от легалното разпространяване на канабис.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР