Германското правителство обяви, че близо 30 германски граждани в момента

...
Германското правителство обяви, че близо 30 германски граждани в момента
Коментари Харесай

Берлин: 30 германски граждани са задържани в Русия, може да има и още

Германското държавно управление разгласи, че близо 30 немски жители сега са арестувани в Русия.

В отговор на писмен въпрос на депутата Андрей Хунко федералният кабинет посочи, че към половината от арестуваните имат и съветско поданство.

„ Не може да се изключи, че има други арестувани с немско поданство, за които федералното държавно управление досега не знае “, прибавя държавното управление. Писменият отговор е възложен на организация ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

38-годишен немец неотдавна беше арестуван на летището в западния съветски град Санкт Петербург, тъй като в багажа му имаше плодови бонбони с масло от канабис. 

Митническите чиновници споделиха, че чанта, съдържаща шест хранителни продукта с общо тегло 20 грама, е била открита у мъжа при влизането му в Русия. Бърз тест посочил, че бонбоните съдържат тетрахидроканабинол – главната дейна съставна част на канабиса.

Ако бъде приет за отговорен за владеене на опиати, немският пасажер може да получи до седем години затвор в Русия, заяви медията РБК.

Според съветски известия той е летял от Хамбург до Санкт Петербург през Истанбул.

В отговора си на депутата Хунко немското държавно управление уточни, че външното министерство в Берлин е предизвестило за риска от случайни арести в Русия в своите рекомендации за пътешестване и сигурност.

Миналата седмица съветската проверяваща медия " Медиазона " разгласява извлечения от регистъра на съветските търсени лица, които демонстрират, че там попадат голям брой западни политици – главно високопоставени представители от балтийските страни, в това число естонската министър-председателка Кая Калас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР