Германското бюро на криминалната полиция извършва претърсвания в местни клонове

...
Германското бюро на криминалната полиция извършва претърсвания в местни клонове
Коментари Харесай

Германската полиция дири сметки на Алишер Усманов в USB

Германското бюро на престъпната полиция прави претърсвания в локални клонове на швейцарската банка UBS - в търсене на доказателства за пране на пари на " съветски олигарх ". Прокуратурата не прецизира чие имущество са проверявали следователите.

Според известия в немските медии обвиненият е предприемачът Алишер Усманов, само че неговият представител изрично отхвърли тези изказвания.

Германското списание " Шпигел " първо заяви за обиските в клоновете на UBS във Франкфурт и Мюнхен, а по-късно немските правоприлагащи органи предоставиха някои детайлности на други интернационалните медии.
 Германската полиция проверява съветски олигарх, помощници и охранители
Германската полиция проверява съветски олигарх, помощници и охранители

Претърсени са общо 24 парцела в Бавария, Баден-Вюртемберг, Шлезвиг-Холщайн и Хамбург

Говорител на прокуратурата във Франкфурт изясни пред кореспонденти, че казусът, по който се прави претърсването, е обвързван с пране на пари - т.е. узаконяване на противозаконни доходи - в размер на десетки милиони евро . Той не заяви името на обвинения, само че загатна, че парцелът на същото лице е бил претърсван в Германия и преди по същия случай.

Германската преса обаче направи категоричен извод, че става дума за Алишер Усманов, прецизира Би Би Си. Преди два месеца Бюрото на престъпната полиция претърсва яхта на съветския предприемач в пристанището на Бремен, както и вилата му на езерото Тегернзее в немските Алпи.

Говорителят на Усманов съобщи, че обвиняванията в пране на пари и укриване на налози против неговия началник са неоснователни.
 ФБР претърсва парцели в Съединени американски щати на съветски олигарх, непосредствен до Путин
ФБР претърсва парцели в Съединени американски щати на съветски олигарх, непосредствен до Путин

Векселберг е разпитван и в следствието на Мълър за съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

" Те са неоснователни, погрешни и оскърбителен. Усманов е спазващ закона и безкористен поданик, който е плащал налози в Русия ", цитира думите му осведомителната организация ТАСС.

Представителят на олигарха също по този начин увери, че недвижимите парцели, яхтата и другото имущество, което е било конфискувано по време на обиска, не принадлежи на Усманов, а на някакви тръстове, които той не управлява. Що се отнася до имуществото на магната в Европейски Съюз, той го е заявил.

Според представителя на предприемача документите е заверена от инспектори от Голямата четворка - EY, KPMG, Deloitte и PwC.

В понеделник немският вестник " Зюддойче цайтунг " заяви, че по време на претърсването през септември на яхта " Дилбар ", за която се твърди, че е благосъстоятелност на Усманов, са конфискувани 30 картини на известни художници (включително творба на Марк Шагал), чиято стойност се прави оценка на 5 млн. евро.
 Шестият по благосъстояние съветски олигарх се жалва в съда поради глобите на Европейски Съюз
Шестият по благосъстояние съветски олигарх се жалва в съда поради глобите на Европейски Съюз

Богатството на Алишер Усманов " се е стопило " до 18,9 милиарда $

69-годишният Алишер Усманов е съветски магнат от узбекски генезис, създател на холдинга " Металоинвест " и един от най-богатите хора в Русия и света. Непосредствено след нахлуването на съветските войски в Украйна той беше подложен на наказания от Европейския съюз, Съединени американски щати, Англия, Япония, Канада и Австралия.

Преди войната и налагането на глобите положението на Усманов се оценяваше на повече от 18 милиарда $ .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР