Германският шампион Байерн Мюнхен е поредният клуб, който е готов

...
Германският шампион Байерн Мюнхен е поредният клуб, който е готов
Коментари Харесай

Байерн надцаква в последния момент Ман Юнайтед за защитник на Наполи

Германският първенец Байерн Мюнхен е следващият клуб, който е подготвен да се включи в конкуренцията за подписа на бранителя Ким Мин-Жае. Националът на Южна Корея направи доста мощен сезон с екипа на Наполи и оказа помощ на отбора да завоюва купата в Серия А. Бранителят е съществена трансферна цел на няколко клуба от Англия, отпред с Манчестър Юнайтед, Челси и Нюкасъл.

До сряда се смяташе, че той е съвсем несъмнено ново попълнение на „ алените дяволи “, само че офанзивата на Байерн може да промени обстановката. Баварците са набелязали Ким Мин-Жае още през месец май, преди Хасан Салихамдижич да напусне поста на състезателен шеф. Интересът на немския исполин се е засилил след изразеното от Люка Ернандес предпочитание да бъде продаден на Пари Сен Жермен. Освен това, различен френски национал - Бенжамен Павар, също е пред разлъка с клуба и в Мюнхен наложително ще би трябвало да привлекат нов бранител.

От Байерн към този момент са провели предварителни диалози с представители на южнокорееца. В неговия контракт с Наполи има откупна уговорка на стойност 50 милиона евро, което го прави много по-евтина алтернатива от Йошко Гвардиол, за който Република България Лайпциг желае над 100 милиона евро. Ако се стигне до договорка и Ким подпише с Байерн, заплатата му ще е към 10 милиона евро на сезон.

Защитникът е отворен към опцията да продължи кариерата си на „ Алианц Арена “, само че към момента приоритет в проектите му е трансфер във Висшата лига. Старши треньорът на Байерн - Томас Тухел, е на мнение, че Ким би бил отлично попълнение и се надява договарянията да завършат сполучливо.

Manchester United remain in the race for Kim Min-jae but nothing has been agreed, nothing is done despite many reports.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР