Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от
Коментари Харесай

Президентът на Германия изкара 1,5 часа в бомбоубежище в Украйна

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от началото на войната. Докато беше в Корюковка, покрай границата с Беларус, се включиха сирените за въздушна паника и Щайнмайер трябваше да прекара известно време в близкото бомбоубежище дружно с кмета Ратан Ахмедов и група жители, показва ДПА. „ Първият час и половина прекарахме в противовъздушното леговище “, заяви след това Щайнмайер. „ Това ни даде изключително ясна визия за изискванията, при които хората тук живеят. “

По време на срещата си с президента Владимир Зеленски, Щайнмайер даде обещание страната му да съобщи на украинските въоръжени сили спомагателна партида системи за противовъздушна защита немско произвеждане във допустимо най-кратък период, съобщи Би Би Си.

Допълнителните ракетни установки „ Марс II “ и четири самоходни гаубици „ ще бъдат предадени на Украйна през идващите няколко дни “, увери Щайнмайер публицистите на взаимна конференция след срещата. Двамата президенти оповестиха и основаването на стратегия за партньорство сред двете страни на общинско ниво. Според тях по подобен метод немските общини ще вземат участие още повече във възобновяване на украинските побратимени градове, в сравнение с в границите на сегашната помощ, предоставяна на федерално равнище.

Според взаимното изказване на Зеленски и Щайнмайер, препоръчаната форма на съдействие „ поставя основите на едно общо бъдеще “ и „ изпраща ясно обръщение на Москва: вашата война няма да може да ни раздели, тя ще сближи още повече европейците – германци и украинци “. Понастоящем в Украйна и Германия има 107 двойки побратимени градове, като към една трета от тях към този момент са подписали съглашения за съдействие след началото на войната.

Според немската телевизия ARD, Щайнмайер е изразил шока си от разказите на локалните поданици за войната и от разрушенията, които е видял в Черниговска област. „ Нещата са доста по-страшни, в сравнение с ние в Германия си представяме “, сподели президентът след визитата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР