Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер е планирал да посети Украйна в

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер е планирал да посети Украйна в
Коментари Харесай

Зеленски е отказал да приеме визита от президента на Германия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер е възнамерявал да посети Украйна в идващите дни, само че управляващите в Киев са го уведомили, че " сега той не е добре пристигнал ". 

Това оповестява Bild, като цитира неназовани украински дипломати. Новината беше доказана и от самия Щайнмайер, който сега е на аудиенция в Полша. 

Той показва, че е бил подготвен да замине за Украйна дружно с сътрудниците си от Полша, Литва, Латвия и Естония, само че украинските управляващи са сметнали наличието му за " нежелателно ". 

Причината за хладния банкет по отношение на президента на Германия е неговата политика на доближаване с Русия по време на мандата му като външен министър на страната във втория кабинет на Ангела Меркел. 

Социалдемократът, който беше определен за президент през 2017 година, обществено призна, че е позволил неточности в отношението към Русия, изключително поради пренебрегването на рецензиите на източноевропейските страни против плана за газопровод " Северен поток 2 ". 

В изявление преди седмица Щайнмайер разказа Путин като " бункерен войнолюбец ", който би трябвало да се изправи пред военния арбитражен съд в Хага, и призна, че до последно се е надявал той да не докара Русия до " тотална политическа, икономическа и морална злополука ".  

Според Bild президентът на Германия е получил ясно предизвестие от украинските управляващи, че няма да бъде признат на този стадий. Киев не изключва смяна на това решение в бъдеще. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР